İmamoğlu duyurdu: İstanbul’un yeni afet toplanma alanı olacak

İmamoğlu duyurdu: İstanbul’un yeni afet toplanma alanı olacak
28.09.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Topkapı’daki İETT Garajı alanının park ve afet toplanma alanı olarak düzenleneceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, Topkapı’daki 17 bin 567 metrekarelik İETT Garajı alanının park ve afet toplanma alanı olarak düzenleneceğini duyurdu.

Topkapı’daki İETT Garajı alanının plan değişikliğine dair karar İBB Meclisimizden oy birliği ile geçmişti. 17 bin 567 metrekarelik bu alanı park ve afet toplanma alanı olarak düzenleyeceğiz.

Önceki gün yaşanan İstanbul depreminin ardından yeniden tartışma konusu olan “acil toplanma alanları” sayısı yeniden tartışma konusu olmuş, toplanma alanlarının AVM ve rezidans yapılmasına tepki gösterilmişti.

İMAMOĞLU AÇIKLADI: TOPKAPI YENİ TOPLANMA YERİ OLACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Topkapı’daki İETT Garajı alanının park ve afet toplanma alanı olarak düzenleneceğini açıkladı. Silivri merkezli 5.8 büyüklüğündeki korku yaratan deprem sonrası ‘toplanma alanları’ tartışma konusu olmuştu. Toplum olarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, İstanbul’da yeterli toplanma alanı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek “Keşke ben de on binlerce toplanma alanımız var diyebilseydim” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem sonrası yaptığı açıklamada, “İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce binlerceyi on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı söz konusu, vardır” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.