İŞÇİDER: İşçilerin sosyal hakları korunacak mı?
25 Haziran itibari ile yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildi, tartışmalar dinmedi!
Hükümet programında yer alan 16 bakanlık ve cumhurbaşkanlığına bağlı olacak toplam 9 çalışma ofisinde 2018 yılı itibari ile işe alınacak 280 bin sözleşmeli memur ve işçi kadrosunun nitelikleri ve niceliklerinin belli olmaması ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin kurulamamış olması vatandaşların beklentilerini artırıyor.
Merkezi Bursa’da bulunan İşçi-Der Genel Başkanı İsmail Doru, yaşanan belirsizlik ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, çalışanların beklentilerinin büyüklüğüne işaret etti.
Başkan İsmail Doru, “İnsan Kaynakları Ofisi ve Çalışma Genel Müdürlüğü tekrar yeni Hükümet Sistemi ile vücut buluyor. Bu oluşumda insanın yeri neresi? İşçi ve memur statüsündeki sendikaların görevi olacak mı? Türkiye’deki 11 milyon işçinin sadece 1 milyonuna yakın bir kısmının sendikal haklardan faydalandığı düşünülürse yeni sistemin beklentilere ne kadar cevap verebileceği tartışılır hale getirdiği daha net anlaşılır. Geçmişte hükümet kurup, hükümet yıkan sendikaların bazı yanlış uygulamaları da işçilerin yanlışlarına göz kırpmıştır’’ dedi.
Doru, bugün muhalif kesimin, şimdiki Hükümet Sistemi için tek adam, diktatörlük söylemleri ile kamuoyunun karşısına çıkmış olsa da ne yeni sistemi, ne de şimdiki devlet yönetimini tam olarak bizlere karşılığı olmayan sözlerle anlatmaya çalıştıkları için algılayamadıklarını ifade etti.
Yeni kadrolara yer açmaya çalışan bir Devlet ile kendi bütünlüğünü sağlayamayan bir muhalefet cephesinin arasında sıkışıp kaldıklarını ifade eden Başkan Doru, ‘’Yeni oluşum ve kanuni haklarla ilgili hiç bir şekilde bilgi sahibi değiliz. Geçmişin yanlışlarına düşerek kazanılmış haklarımızdan olmak istemiyoruz! Birilerinin mevki-makam pazarlayarak rant ekonomisini kendi cebine akıtması yönündeki her türlü icracı faaliyete karşıyız. Siyasi amaçlardan uzak bilgilendirme istiyoruz. Sanırım ilgili kurumlar bu isteğimizi geri çevirmez” şeklinde konuştu.