İsmail Tatlıoğlu, tekstil ihracatçılarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

İsmail Tatlıoğlu, tekstil ihracatçılarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı
22.02.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündemdışı söz alarak tekstil ihracatçılarının sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Tatlıoğlu yaptığı açıklamada, “Tekstil ve hazır giyim sektörü iki milyondan fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Otomotivden sonra en fazla ihracat yapan sektörün 2018 ihracat rakamı 26 milyar dolar, bu rakam, otomotiv ile beraber toplam ihracatımızın üçte birini oluşturmaktadır’’ dedi.

Ekonominin önemli bir kısmını ifade eden tekstil sektörünün, 2016 Ocak ayında %14,4, 2017 yılında %11,9 ve 2018 Ocak ayında ise %11,5 olan toplam ihracat içindeki tekstil ve hazır giyim payının 2018 Aralık ayında %10,5’e düştüğünü ifade eden Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu,  ‘’Bu konuda, bilhassa 04.09.2018 tarihli “32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ” ile ihracat bedellerinin 180 gün içerisinde Türkiye’ ye getirilmesine ilişkin düzenleme etkili olmuştur.

06.11.2018 tarihli Merkez Bankası Genelgesi ile İran ve Suriye doğrudan, Afganistan, Irak ve Libya ise dolaylı olarak bu 180 günlük süre sınırından muaf tutulmuştur.

Ancak bankacılık, kambiyo ve dış ticaret işlemleri bakımından, benzer bazı sorunların yaşandığı ülkeler ile ticaretimizde ciddi daralma söz konusu olduğunu, bu bakımdan, Kuzey Afrika ülkeleri, Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetleri’nin de muafiyet kapsamına alınmasını talep etti” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.