İtalyan meclisinden skandal karar: Sözde soykırımı oylayacaklar

İtalyan meclisinden skandal karar: Sözde soykırımı oylayacaklar
09.04.2019
A+
A-

İtalya’da hükümetin 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak resmen tanıması talebiyle parlamentoya bir önerge sunuldu. Skandal önerge metninde, hükümete “Ermeni soykırımını resmen tanıması ve uluslararası yankı sağlaması” çağrısı yapılıyor.

Parlamentonun iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi’ne sunulan önergede, iktidar ortakları 5 Yıldız Hareketi ve Lig’in yanı sıra muhalefetteki Demokratik Parti ve İtalya’nın Kardeşleri partilerinden milletvekillerinin de imzası bulunuyor.

Skandal önerge metninde, hükümete “Ermeni soykırımını resmen tanıması ve uluslararası yankı sağlaması” çağrısı yapılıyor.

Metinde “20. yüzyılda yaşanan zulüm ve dehşetlerin tanınması ve anılması daimi bir uyarı teşkil etmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Tarafsızlıktan uzak bir şekilde yazıldığı görülen önergede, “1973’te Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Alt Komitesi, 1915-1917 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nda 1,5 milyondan fazla Ermeni’nin yok edilmesinin 20. yüzyılın ilk soykırımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kabul etmiştir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.