İTSO Başkanı Uğurdağ: Vergi indirimleri sektörleri hareketlendirir

İTSO Başkanı Uğurdağ: Vergi indirimleri sektörleri hareketlendirir
23.03.2019
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan KDV ve ÖTV indirimlerinin sektörlere hareket getireceğini söyledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilya ile tapu harcında uygulanan ve 31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimleri uygulaması, Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı.

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek olup otomotiv, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi de 30 Haziran’a kadar uzatıldı. 31 Mart’tan 30 Haziran’a uzatılan vergi indirimleriyle, beyaz eşyada yüzde 6.7 oranındaki ÖTV sıfırlanırken, mobilyada KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi.

SÜREÇLER UZATILDI

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilya ile tapu harcında uygulanan KDV ve ÖTV indirimlerinin süreçlerinin uzatılması yönündeki Cumhurbaşkanı kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar kapsamında konut ve işyerlerinin satışında, alıcı ve satıcının ödediği binde 20 oranındaki tapu harcının binde 15’e, KDV’nin de yüzde 8’e indirilmesine ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi 31 Mart 2019’dan 31 Aralık 2019 tarihine uzatıldı. Otomotiv sektörünü desteklemek amacıyla silindir hacmi 1600’ün altındaki araçlarda özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları 15’er puan indirilmişti. Buna göre, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45’ten yüzde 30’a; vergisiz fiyatı 70 bin ile 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50’den yüzde 35’e düşürülmüştü. Ticari araçlarda KDV ise yüzde 18’den 1’e indirilmişti. 31 Mart 2019’da sona erecek olan otomotivdeki bu vergi indirimi, 30 Haziran 2019’a uzatıldı. 31 Mart’tan 30 Haziran’a uzatılan vergi indirimleriyle, beyaz eşyada yüzde 6.7 oranındaki ÖTV sıfırlanırken, mobilyada KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi.”

ÜRETİCİLERİ MOTİVE EDECEK BİR KARAR

“Alınan bu kararların sektörlerde hareketlilik yaşatacağı ve son zamanlarda yaşanan ekonomik tedirginliklerin aşılmasına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. İlçemiz özelinde mobilya üzerinden konuyu değerlendirdiğimizde geçmiş dönemlerde yapılan KDV indirimlerinin etkisini olumlu bir şekilde hissetmiştik. Bu etkinin önümüzdeki süreçte de kendisini hissettireceğini düşünüyoruz. 2-6 Nisan tarihleri arasında MODEF 2019 41. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Mobilyacılarımızın hareketli bir şekilde çalışmalarını sürdürdükleri bu dönemde alınan KDV indirimi kararı üreticilerimize ayrı bir motivasyon sağlayacaktır. Firmalarımızın bu indirim dönemini en iyi şekilde değerlendireceklerini düşünüyoruz. Biz bu indirimlerin sadece dönemsel değil kalıcı olarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişimini sağlaması, hedeflerine ulaşabilmesi yönünde üreticilerimizin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bu konuda desteklerini sürdüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize ve kararın alınıp uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.