İYİ Parti, adı PKK ile anılan 29 adayı derhal istifaya davet etmelidir

İYİ Parti, adı PKK ile anılan 29 adayı derhal istifaya davet etmelidir
25.03.2019
A+
A-

A Haber, terör örgütü iltisaklı 29 kişinin İYİ Parti listelerinden belediye meclis üyesi adayı yapıldığını ve isimlerini açıkladı.

İçişleri Bakanı, bu listelerin ellerinde olduğunu ve açıklayacaklarını ilan etmişti.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun da dediği gibi bizim elimizde istihbarat raporları ve dinleme kayıtları yok. Devletin elinde mevcut olan bu bilgiler ile ilgili olarak gereği derhal yapılmalıdır. Zira iktidar, şikayet değil, icraat makamıdır.

Ayrıca bu 29 kişi aday olana kadar aklınız neredeydi?

Bu 29 kişinin adli sicil kayıtlarında terör örgütü üyesi veya sempatizanı oldukları yazmıyor olacak ki başvuruları kabul edilmiş ve listelerde yer almışlar.

İYİ Parti bu konuda hassastır, böyle tipler bizim teşkilatlarımızda barınamazlar lakin bu kişilerin ittifak kapsamında CHP kontenjanlarından İYİ Parti belediye meclisi aday listelerine yazdırıldığını düşünüyorum.

Aday listeleri Kandil’den yapılan HDP’nin 26. dönem Bursa milletvekili adayı olan birinin ismi, Bursa Nilüfer Belediye Meclis Üyesi adayı olarak geçmişse de tepkilerimiz nedeniyle bu kişi aday gösterilmemiştir. Üzülerek ifade etmek gerekirse İYİ Parti ve CHP üst yönetiminin terör örgütlerine ve teröristlere bakış açısı aynı değil maalesef. İttifaka karşı çıkışımın bir gerekçesi de budur. Terörist cenazesine gidenler CHP’de genel başkan yardımcısı bile olabiliyor. (Gamze İlgezdi yanında Sezgin Tanrıkulu ile birlikte 20 Mayıs 2015 tarihinde, Kartal Cemevi’nde, Ayn el-Arap’ta öldürülen, PYD’li terörist Aziz Güler’in cenazesine katılmış ve ardından gözyaşı dökmüştür. Aynı Gamze İlgezdi, 12 Şubat 2018 tarihinde ise CHP genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür edip bu 29 kişiyi belediye meclisi listelerden istifa ettirmeliyiz ve cumhuriyet savcılarını derhal göreve davet etmeliyiz.

Her partide olduğu gibi bizim de içimize fetöcü ve bölücülerin veya bu kişilerle iltisaklı kişilerin sızma girişimleri mevcut. Bursa il başkanlığını bile gönüllerinden geçiriyorlar, bu hayallerini suya düşürdüğüm için adamlarına sosyal medyadan beni gömeceklerini bile yazdırıyorlar ama biz daha ölmedik. Boşa kürek çekmesinler. Ben varken değil il başkanı, mahalle temsilcisi bile olamazlar.

Sadece terör örgütü sempatizanları mı?

Partiye zarar vermek, kamuoyunda tartışmalı hale getirmek ve hatta partinin makas değiştirmesini sağlamak üzere bir çok truva atı sızdırdılar içimize.

Geçtiğimiz günlerde gençlik kolları Nilüfer ilçe başkanlığına getirilmiş bir AK Parti sempatizanı olan Berkay Kesgin, stüdyo ortamında çekilen videosu ile görevine son verildiği halde partimize iftiralarını sıraladığı istifasını yayınlamıştır.

Üstelik bu prodüksiyon sahipleri, ilçesini dahi yazmayıp gençlik kolları Bursa il başkanının istifa ettiği algısını yaratmaya çalışmıştır.

A Haber’den başka kanal izlemeyen seçmene bu olan biteni anlatmamız mümkün değil.

Sahada çalışan adaylarımız ve partililerimizin emeklerine yazık etmek istemiyorsak, hızlıca harekete geçerek bu 29 kişiyi kapı dışarı etmeliyiz. Seçimlerin hemen ardından da bu kişilere referans olan, iyice araştırmadan listelere yazanlar hakkında da gereğini yapmalıyız.

Partide sorunları halının altına süpürerek gidermeye çalışmak yol oldu.

Oyun büyük. Bu yazının yazıldığı saatlerde twitter gündeminde bu konu 1. sırada. Tüm gün üst sıralarda yerini koruyacaktır.

17 yıllık iktidarını kaybetmek istemeyen AK Parti, Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’e rahmet okutacak propaganda teknikleri geliştiriyor. Bizler ise uyardıkça parti içi muhalefet olmakla suçlanıyoruz, varsın suçlasınlar.

Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

YORUMLAR

  1. Dursun usta dedi ki:

    Sayın kardeşim, Ben İyi partili değilim Ama yapılan haksızlık Müslüman olan birine yakışmaz.
    Akp içerisinde binlerce pkk’lı varken sesiniz çıkmıyor. İyi parti deyince çığlık atıyorsunuz. Derdiniz ne büyük ihtimal Kürt vatandaşların oylarına talipsiniz. Eğer iyi parti Kürt vatandaşlardan belediye meclis üyeleri aday gösterirse Kürt vatandaşların oylarını alamayız düşüncesi var. Yazık. Sizde olunca problem yok karşı tarafa geçince pkk’lı veya vatan haini oluyor. Ama aynı adam akp saflarına geçince bir anda tertemiz oluyor. Olmaz böyle pişkinlik. Yazık