İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, Bursa’nın sorunlarını masaya yatırdı
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, telekonferans yöntemiyle online basın toplantısı yaptı. Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır başkanlığında online ortamda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, ‘Bursa’da son dönem yaşananlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Politikaları’ konusunda görüş alışverişinde bulundu.
‘Bursa’da son dönem yaşananlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Politikaları’ konusunda görüşlerini açıklayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır; Kestel’de yaşanan sel felaketi, millet bahçesi, raylı sistem, Bursa trafiği, Hanlar bölgesi projelerini masaya yatırdıklarını söyledi.
İl Başkanı Bahadır’ın ‘Bursa’da son dönem yaşananlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Politikaları’ konusundaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
İHMAL FELAKETİ
21 Haziran günü yaşanan sel felaketi; Bursa’da birçok ilçemizde etkisini gösterdi. Kestel İlçemizde Dudaklı ve Narlıdere mahallelerimizde 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Kestel İlçe Teşkilatımız, sel felaketinin yaşandığı andan itibaren olay yerindeydi. Akabinde Genel Başkanlığımızca oluşturulan, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Bursa Milletvekillerimiz, Ankara Milletvekilimiz, Eskişehir, Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz ile bölgede yerinde incelemelerde bulunduk. O an ki yaptığımız incelemelerde, sele maruz kalan vatandaşlarımız, daha öncesinde bu kadar yağış olmasına rağmen böyle bir felaketle hiç karşılaşmamış olduklarını belirttiler. Biz de selden sonra İl Başkanlığımız’da oluşturduğumuz heyetimizle, Yenişehir İlçemiz Marmaracık Köyü, İznik İlçemiz Müşküle, Göllüce, Sarıalan Köylerimize giderek sel felaketine uğrayan vatandaşlarımızla buluştuk. Dudaklı’daki yaşanan sel felaketinin bir ihmal sonucu ortaya çıktığını gözlemledik. Dere yataklarının sele karşı hazırlanmadığı gerçeğini gördük, bununla beraber dere yataklarının kenarında izi verilen kaçak yapılar olduğunu gözlemledik. Dudaklı ve Narlıdere’de orman yollarının ve yapılan tren yollarının hafriyatlarını dere yataklarına bırakmaları ve bunun sonucunda sele maruz kaldığı gerçeğiyle karşılaştık. Özellikle Kestel İlçemiz Gölbaşı Köyünde tren çalışmaları yapılan bölgede oluşan hafriyat atıklarının, gelişigüzel olarak tarlalara bırakıldığı ve ekinlere zarar verdiğini gözlemledik. Vatandaşlarımızın CİMER’e yaptıkları şikayetlerin cevapsız kalması da bir başka sorun. Orhangazi İlçemiz Yenisölöz köyü, ülkemizdeki kivi üretiminin yüzde 40’ını karşılıyor. Sel felaketi sonrası tüm mahsulün heba olduğunu gördük. Yenişehir İlçemiz Marmaracık ovasındaki tahliye pompalarının çalışmaması sonucu, arazinin büyük oranda sele maruz kaldığı ve ekinlerin zarar gördüğünü gözlemledik. Vatandaşların DSİ’ye yaptıkları arıza şikâyetleri maalesef karşılıksız kalmış. DSİ ise kendilerinde bir arıza kaydı olmadığını belirtmekte. DSİ, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyon eksikliği aşikâr.
ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU, MODERN BİR MİMARİYLE YERİNDE TEKRAR İNŞA EDİLMELİDİR
Bursa’mızın simgesi Atatürk Stadyumu, Bursaspor’un şampiyonluk yaşadığı bir alandı. Şu anda orası Millet Bahçesi olarak faaliyet göstermekte ve yeşil alan maalesef kısıtlı. Millet Bahçesi’nde, hemen yanında yer alan Kültürpark’ın devamı niteliğinde bir ağaçlandırma yapılması gerekliydi ve maalesef Atatürk Kapalı Spor Salonu ve hemen yanında yer alan Kapalı Yüzme Havuzu binası, Millet Bahçesi’nin alanını genişletme kapsamında yıkılması gündemde. Bizim önerimiz, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun modern bir mimariyle tekrar inşa edilmesidir.
Bursa’nın özellikle en çok ihtiyacı olan Yüksek Hızlı Tren Projesi, yılan hikâyesine dönmüş durumdadır. 2010 yılında başlanan ve 2016 yılında bitirileceği söylenen proje, 7 bakan değişmesine rağmen hala bitmedi. Bir diğer önemli konu ise Yüksek Hızlı Tren Projesi olarak başlanan çalışmalar, Hızlı Tren Projesine dönüştürülmüş durumda ve projenin bitiriliş tarihi olarak 2021 gösteriliyor. Yüksek hızlı trenin yüksekliği millete yük oldu. Projede yer alan Osmaneli – Yenişehir hattı olan 50 kilometre şu anda hala ihale aşamasında. Yenişehir’den Gölbaşı ve Bursa’ya olan 56 kilometrelik hatta ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Ayrıca da Bandırma’ya planlanan 93 kilometrelik hat, proje aşamasında. Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekilimiz Sn. Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun deyimiyle “Ankara’ya en uzak şehir” olan Bursa, Yüksek Hızlı Treni hakediyor.
RAYLI SİSTEM VE KENT İÇİ YOLLARI,YER ÜSTÜNE DEĞİL YER ALTINA ALMAKLA ÇÖZÜLÜR
Bursa’nın ulaşım ile ilgili problemlerine gelirsek, çözümlerinin zamanında ele alınmadığı sebebiyle sonuçların tıkanmış olduğunu görüyoruz. Belediye Başkanımız ‘Akıllı Dokunuş’ dedikleri palyatif çözümlerle çözmeye çalışıyor. Bu şekilde sorunları ortadan kaldıramazsınız. İstediğiniz kadar alternatif yollar yapın; lakin bunlar çözüm olmayacaktır. Şimdi de Belediye Başkanımız bunu ‘Akıllı Dokunuş’ dedikleri palyatif çözümlerle çözmeye çalışıyor. Tıkanmış kent içi trafik sorunu, raylı sistem ve kent içi yolları yer üstüne değil yer altına almakla çözülür
İSTANBUL CADDESİNİN BİTMEYECEK ÇİLESİ: T2 TRAMVAY PROJESİ
T2 ve benzeri kent içi raylı sistemler ana arter karayollarını bölüp küçülterek değil, yer altından Bursa’daki mevcut OSB’lere, terminale ulaşılabilir olmalıdır.
YUNUSELİ HAVAALANI ARAZİSİ KONUTA ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLEREK RANTA KURBAN EDİLEMEZ
Yunuseli Havaalanı arazisi, Bursa’nın gelecekteki akciğeridir. Kültürpark’ın 5 katı büyüklüğünde olan bu alanın, Osmangazi Kent Ormanı olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir.
HANLAR BÖLGESİ PROJESİ
1999 yılında oluşturulan, tarihi hanlar bölgesini gün yüzüne çıkaracak, Bursa turizmine değer katacak bu projeyi destekliyoruz. Ancak bu projenin aslına uygun olarak yapılması elzemdir. Bir diğer husus ise; Hanlar Bölgesi etrafındaki tarihi dokuyu ve silüeti bozan diğer binalar kamulaştırılmalıdır. Bursa’ya değer katacak olan bu proje, aslına uygun olarak yapılırsa, senede 2 milyon turist ve 1 milyar Euro katkı sağlayacaktır.
Sonuç olarak; ‘BİLLBOARD BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL HİZMET BELEDİYECİLİĞİ BEKLİYORUZ.’
Bursa İYİ Belediyeciliği bekliyor.