İYİ Parti Bursa teşkilatından YSK’ya Mustafakemalpaşa tepkisi

İYİ Parti Bursa teşkilatından YSK’ya Mustafakemalpaşa tepkisi
17.06.2019
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu partiye göre mi karar veriyor?

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır,   ‘tam kanunsuzluk’ nedeniyle Mustafakemalpaşa seçimlerine yapılan itirazın 2. kez  YSK tarafından reddedilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, ‘’Yüksek Seçim Kurulu partiye göre mi karar veriyor?’’ dedi.

Bursa Adliyesi önünde İYİ Bursa Bursa Teşkilatı üyeleri ve partililerle bir açıklama yapan İl başkanı Yahya Bahadır, YSK’nın Mustafakemalpaşa seçimi ile ilgili kararına sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır’ın açıklaması şöyle:     

”Bilindiği gibi Mustafakemalpaşa ilçemizde bazı sandık kurullarının yasaya aykırı olarak belediyede çalışan daire amirleri tarafından oluşturulmuş olması nedeni ile 10 Nisan 2019 tarihinde yapmış olduğumuz “olağanüstü itiraz” başvurumuz “askı süresi içinde sandık kurullarına itiraz edilmediği” gerekçesi ile doğru dürüst inceleme bile yapılmadan iki gün içinde jet hızı ile YSK tarafından reddedilmişti.

Ardından İstanbul ilimizde, seçimi kaybeden AK Parti’nin, aynı gerekçelerle yapmış olduğu olağanüstü itiraz, tam aksi kararla kabul edilmiştir.

Bu nedenle, daha önce yaptığımız basın açıklamamızda İstanbul ve Mustafakemalpaşa için aynı gerekçelerle sandık kurullarının oluşumu ile ilgili YSK tarafından verilen iki ayrı kararın birbiri ile çeliştiğini ve bunun hukuka aykırı olduğunu, yapılan itirazların partilere göre mi karar verildiğini sormuş ve İstanbul kararını emsal göstererek yeni delillerle tekrar başvuracağımızı ifade etmiştik.

Bunu takiben 14 Mayıs 2019 tarihinde “tam kanunsuzluk” nedeniyle verdiğimiz 2. itiraz dilekçemizle, 11 sandık kurulunun devlet memuru olmayan belediyede çalışan taşeron işçilerden oluşması nedeniyle, İstanbul seçimleri için aynı gerekçelerle verilen kararı da emsal göstererek, Mustafakemalpaşa ilçemizde de seçimin iptal edilerek yenilenmesi gerektiğini tekraren talep etmiştik.

Ancak bu 2. talebimizin de İstanbul seçimlerinin iptali gerekçeleri ile bire bir aynı olmasına rağmen, YSK’nın bu sefer tam tersi bir karar ile iptal talebimizi 2. kez reddetmiş olduğunu az önce tebliğ alarak öğrenmiş bulunmaktayız.

İstanbul seçimlerinin tekrarına kilitlenen Türkiye gündemi içinde, YSK’nın hala nasıl hukuksuz bir şekilde, çifte standart uygulayarak, partilere göre karar verdiğini, işte bu açıklamamızla basın mensuplarımıza ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Hukuki yolların artık tükenmiş olduğu bu noktada, tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde, aziz milletimizin verdiği oylarına sahip çıkarak, ilahi adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz.

Değerli Bursalı hemşerilerimiz;

Bu karar hiç kuşkusuz, taraflı tarafsız herkesin vicdanında derin yaralar oluşturmuştur. Maalesef alınan bu çelişkili, haksız ve hukuksuz kararlar, demokrasiye ve millet iradesine vurulan sivil bir darbe niteliğinde olup, Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Sandık darbesi yoluyla millet iradesine vurulan bu kara lekeyi, yine milletimiz süpürüp temizleyecektir.

İlahi adaletin tecellisi aziz Türk milletinin son kararına  kalmıştır.

23 Haziran Pazar Günü tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde milletimizin verdiği oy’a daha kuvvetli bir şekilde sahip çıkacağına ve millet ittifakı adayımız sayın Ekrem İmamoğlu’nu daha yüksek oyla tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğine inancımızın tam olduğunu kamuoyuna ilan ediyor.

Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.