İYİ Parti Bursa teşkilatlarında sandık heyecanı

İYİ Parti Bursa teşkilatlarında sandık heyecanı
18.01.2020
A+
A-
  • Hayriye TURGUT/SONHABER16

İYİ Parti Bursa teşkilatları, delegelerini belirlemek için sandık başına gidiyor. İYİ Parti üyeleri, kongrede oy kullanacakları delegeleri, 9 ilçe başkanlığında Şubat ayında başlayacak olan ilçe kongreleri öncesi delegelerini belirlemek için 19 Ocak Pazar günü sandıkta oy kullanacak.

19 Ocak’ta yapılacak olan delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından, Bursa’da kongre sürecinin başlayacağına dikkat çeken İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu, İYİ Parti üyelerini demokratik haklarını kullanmaya davet etti.

Kongre çalışmalarına yoğunlaşılan İYİ Parti’de, il ve ilçe kongrelerine yönelik takvim oluşturuldu. Genel Merkez bu

Halil Aydoğdu

kapsamda öncelikle, geçen yılın aralık ayında üye sayısı 400’ü geçen ilçelerde mahalle delege tespiti için teşkilatları talimatlandırdı. Bunun üzerine teşkilatlar kongreye hazırlık çalışmalarını yoğunlaşırken, Bursa genelinde 13 bin 350 üyesi bulunan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı da, Genel Merkezi’n talimatıyla kongre sürecini başlattı. Bursa’da Yargıtay onaylı İYİ Parti üyeleri, kongrede oy kullanacakları delegeleri, 9 ilçe başkanlığında, Şubat ayında başlayacak olan ilçe kongreleri öncesi delegelerini belirlemek için 19 Ocak Pazar günü sandık başına gidiyor.

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, Mudanya, Orhangazi, Gemlik’te İYİ Partili üyeler delege seçimleri için ilçe binalarında oy kullanacak. Üye sayısı 400’ün altında olan Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık, Keles, Kestel, Gürsu, İznik ve Yenişehir’de ise sandık kurulmayacak.

İLÇE KONGRELERİ ŞUBAT AYINDA

Delege seçimlerinin tamamlanmasının hemen ardından kongreler şubat ayının ikincin haftasında start alacak. Delege seçimleri sonrası yapılacak olan ilçe kongrelerinin ardından, Mayıs ayı sonunda ya da Haziran ayı başında Bursa İl Kongresi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kongre sürecini değerlendiren İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu, “ İYİ Parti’de bizzat üyelerimizin hür iradesiyle şekillenecek listelerin yönetimlere gelmesini arzu ediyoruz. Partililerimizin bu demokratik haklarını mutlaka kullanmalarını istiyoruz” dedi. Aydoğdu, “Demokrasinin işlemesine dikkat ediyoruz.  Kongre takvimi 19 Ocak’ta Bursa teşkilatlarının delege seçimleri başlayacak. 9 ilçede şu anda delege seçimleri gerçekleştirilecek. Üye sayısı 400’ü geçen ilçeler, ilçe kongresi delege seçimi yapılacak. Üye sayısı 400 altında kalan ilçelerde ise, zaten 400 sayısı dolmadığından dolayı mevcut ilçe üyelerimizin tamamı delege olarak kabul ediliyor. Delege seçimlerinden sonra il başkanlığımızın belirlediği tarihlerde ilçe kongreleri irca edilecek. İlçe kongrelerinden sonra ise genel merkezimizin onaylayacağı bir tarihte de il başkanlığı kongreleri yapılacak. Bütün üyelerimizin, delege seçimi yapılan yerlerde ülkemizin geleceği adına, oy kullanmaya gitmeye davet ediyorum. Diğer partilerde olduğu gibi genel başkan ya da mevcut yönetimlerin ortaya koyduğu listeler değil, partimizde bizzat üyelerimizin hür iradesiyle şekillenecek listelerin yönetimlere gelmesini arzu ediyoruz. Bu demokratik haklarını mutlaka kullanmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER ÇARŞAF LİSTE YAPILACAK

Delege olmak isteyen partililere de çağrı yapan Aydoğdu, “Aday olmak isteyenler kendi mahallelerinde iyi bir çalışma yaptı. Her mahalle üye sayısı nispetinde delege bazında temsil edilecek. Ve her üyenin mahallesinden aday olma hakkı vardır. İsteyen her üyemiz,  ilçe başkanlığına verecekleri bir dilekçe ile delege adayı olduğunu beyan edebilir. Ve adını çarşaf listeye yazdırtabilir. Seçimler çarşaf liste şeklinde yapılacak. Örnek olsun diye söylüyorum; bir mahallede 15 tane delege çıkacaksa ve oy kullanan sayısı 200 kişi ise en çok oyu alan çarşaf listede kaç tane aday var ise, o aday sayısı 15-20-100 olabilir. En çok oyu alan 15 kişi delege olarak seçilmiş kabul ediliyor. Ancak, bizim partimizde ısrarla üzerinde durduğumuz cinsiyet kotası da uygulanacak. Her iki cinsten erkek ya da bayan olsun, yüzde 25’den az temsil olmayacak” dedi.

KONGRE TAKVİMİ

Kongre takvimine göre, ocak ayı sonu itibariyle bu çalışmaları bitirmeyi planlayan İYİ Parti, şubat ve mart aylarında ilçe, nisan ve mayıs aylarında ise il kongrelerini yapacak. Bu şekilde 2’nci Olağan Kongre’ye hazırlık çalışmalarını tamamlayacak olan İYİ Parti, haziran ayında da büyük kongresini toplamayı planlıyor. Genel Merkez, 81 ilde kongrelerini tamamlamak ve bütün illerin kongrede temsil edilmesini sağlayarak büyük kongreyi haziranda gerçekleştirmek istiyor. Kongre tarihine ilişkin son kararı ise Genel İdare Kurulu verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.