İYİ Parti Bursa’da neden kadın ilçe başkanları da olmasın?

13.10.2018
A+
A-

İYİ Parti’de teşkilatların revizyon çalışmaları kapsamında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın‘ın imzası ile 30 Ağustos tarihinde il başkanlıklarına gönderilen bir genelge ile 81 il başkanının yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifası istendi. İl başkanımız Bayram Kazancı ve Bursa il yönetim kurulu olarak tereddüt etmeksizin 31 Ağustos tarihinde istifalarını sunan ilk il olarak yine İYİ Parti’de ilklerin şehri olan Bursa’nın farkını ortaya koyduk.

81 il yönetiminin istifalarını tamamlaması sonucunda bugün itibariyle İzmir ve Şanlıurfa hariç 79 il başkanı atandı, bunların bir çoğu da yönetim kurullarını oluşturarak göreve başladı. Yeniden atanan veya ilk kez görev alan saygıdeğer il başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum. Bayrak yarışında bayrağı takım arkadaşlarına devreden il başkanlarımız ve yöneticilerimize de partimize hizmetleri için teşekkür ediyorum.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın‘ın yazılı ve sözlü olarak yaptığı açıklamaları dikkatlice takip edenler ve okuyucularımız revizyon çalışmalarının adım adım ilerletileceğini ve illerden sonra ilçelerin; ilçelerin revizyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra ise mahalleler düzeyinde revizyon çalışmalarının sürdürüleceğini zaten biliyorlar.

Revizyon bittikten sonra ise “topyekün sahada olacak, terlerini dökecek” dinamik ve çalışkan yöneticileri ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerle ilgili çalışma takvimi resmen başlamış olacak.

Bursa’da ise il başkanı olarak Dr. Yahya Bahadır‘ın atanması öncesinde başka bir ismin il başkanı olması için çalışma yürütmüş olan 16 ilçe başkanının akıbeti merak edilmekteydi. Zira bu ilçe başkanları yönetim kurullarında istişare etmeden, karar almadan ve üzerlerinde böyle bir vazife olmaksızın bir eski GİK üyesinin de desteğini alarak kimin il başkanı olması gerektiğiyle ilgili niyetlerini ortaya koydular. Köşe yazarlarına bu niyetlerini bir kulis bilgisi olarak üfleyerek bir kamuoyu oluşturmak istediler. Bursa milletvekillerini de bu işin içine çekmek isteseler de mesleği diplomasi olan Bursa milletvekili ve aynı zamanda genel başkan yardımcısı da olan Ahmet Erozan, “İlçe başkanları olarak biz bir mutabakat sağladık. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan’a da adını verdik, onlar da postacı… Ben genel başkan yardımcısıyım. Nasıl postacılık yapacağımı bilmiyorum? O ismi posta içerisinde götüreceğiz Koray Bey ve sayın genel başkana… Onlara noterlik mi yaptıracağız?’’ açıklaması ile 16 ilçe başkanına teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısının görev ve yetkisinde olan atamalar ile ilgili bir tasarrufta bulunamayacaklarını son derece iyi kullandığı diplomatik bir dille nota verircesine hatırlattı. “Bu ilçe başkanları bunun sonucunda kendilerini belki zorlayacak bir ortama sokacaklar” diye de ekledi.

O süreçte ben ve sonhaber16.com sitesinin imtiyaz sahibi babam Ahmet Sevinç bu sayfalarda ve sosyal medya hesaplarımızda bu konuyu gündeme getirip itiraz ettiğimiz için bazı çapsız, hadsiz ve seviyesiz kişilerden sosyal medya ve telefon aracılığıyla tehditler de almadık değil.

Henüz 18 Eylül tarihinde revizyon çalışmaları kapsamında illerden sonra ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurullarının da istifa ettirileceğini haber yaptığımız halde buna da iftira veya asparagas haber diyenler oldu. Gelinen noktada sessiz sedasız Bursa’nın 17 ilçesi de istifa sürecine girdi.

O gün yaptığımız haberde de yazdığımız üzere kendisi bırakmak isteyen İnegöl ilçe başkanı ve yerel seçimlerde Gemlik belediye başkanlığına aday adayı olmayı düşünen Gemlik ilçe başkanı haricindeki ilçe başkanları yeniden kendilerinin atanacaklarından eminler.

Şunu da biliyoruz ki mevcut ilçe başkanları ile birlikte;

göreve talip olamayacağı için kendi yerine mutemet ilçe başkanı bırakmayı düşünen ilçe başkanları,

ilçe yönetim kurullarında görev yapmakta olup ilçe başkanını başarısız bulan ve ben bu işi daha iyi yaparım diyenler,

liyakatli oluşu ve toplumdaki karşılığı nedeniyle fazla iddialı bulunup kurucu ilçe başkanı veya yönetim kurulu üyesi olarak görev verilmeyen isimler,

revizyon çalışmaları kapsamında ilçe yönetim kurullarını oluşturmak üzere göreve talipler.

Sayın Koray Aydın’ın ince eleyip sık dokuyarak milletvekiliymiş, GİK üyesiymiş hiç kimsenin güdümüne girmeyecek ve topyekün sahada olacak ilçe yönetimlerini kuracak kişileri ilçe başkanı olarak atayacağından şüphem yok.

Yazımın başlığına gelince…

Teşkilatlanma sürecinde siyasete ve partimize ilgi duyan kişilerden en çok duyduğum eleştiri şu oldu: Meral Akşener, “İYİ Parti bir kadın hareketidir. AK Parti kadınlar sayesinde iktidar oldu, biz kadınları iktidara getireceğiz” diyor ama Bursa gibi modern bir şehirde neden hiç kadın ilçe başkanınız yok?

Revizyon çalışmaları fırsat bilinip İYİ Parti Bursa’da en azından 4-5 ilçede kadın ilçe başkanları ile yola devam edilmelidir. Elbette sadece sırf cinsiyeti nedeniyle birileri göreve getirilmeli demiyorum bunu partimizde ilçe başkanlığı yapabilecek liyakata sahip çok sayıda kadın partilimizin mevcut olduğunu bilerek söylüyorum.

Yerel seçimler çok önemli, genel seçimlerde aldığımız oy oranlarına bakıldığında doğru adaylarla kazanabileceğimiz ilçeler mevcut. Kadınların bir koçbaşı vazifesi gördüğünü, biz erkeklerin açamayacağı bir çok kapıyı açabileceğine inanan ve bunu her fırsatta ifade eden biri olarak tekrar ediyorum;

İYİ Parti Bursa’da neden kadın ilçe başkanları da olmasın?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.