İYİ Parti ne yapmalı?

İYİ Parti ne yapmalı?
06.08.2019
A+
A-

Kasım’da seçim olur mu? Genel Başkan Meral Akşener, Başkanlık Divanını nasıl oluşturacak?

İYİ Parti GİK seçimlerinde 36 kişi genel merkezin anahtar listesi içinden, 14 kişi anahtar liste harici GİK üyesi seçildi. Detaylı kurultay analizimi bir kaç gün sonra yine bu köşeden okuyabilirsiniz. Seçilenlere hayırlı uğurlu olsun. Tanıdığım, tanımadığım tüm GİK üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum.

Eskiden GİK üyesi olup, bu kurultayda aday bile olamamalarında payım olanlara siyaset dışındaki hayatlarında başarılar diliyorum.

Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kasım ayında seçim öngörüyor.

Kendisine katılıyorum, en geç 2020’nin Temmuz ayında seçim olur. Kurultay bitti, içe dönük propaganda vakti geçti. Şimdi dışa dönük propaganda zamanı.

Bir an evvel CHP ile yolları ayırmalı, İYİ Parti; AK Parti ve MHP’ye ne kadar uzak ise CHP ile de o kadar uzak olmalıdır. Zira CHP ile yapılan ittifak, İYİ Parti’ye değil CHP’ye yaradı. Bunu meclisteki milletvekili sayıları, belediye başkanı ve belediye meclis üyesi sayıları karşılaştırıldığında kolaylıkla anlayabiliriz.

Yarın ilk GİK toplantısı var. Genel Başkan Akşener, 24 Haziran’da yaptığı gibi tek başına ortaya çıkmamalıdır. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bakanlar kurulunda kimlere yer vereceğini hızlıca ilan etmelidir.

GİK’ten veya GİK dışından bakan adayları milletvekili adayı olmayacaklarını kamuoyuna beyan etmelidirler. Zira bakanlar meclis dışından atanmakta veya meclisten atanırlarsa milletvekillikleri düşmektedir.

Akabinde gölge kabine gibi çalışmaya başlayarak koltuklarına talip olduğu bakanların icraatlarını gölgeleri gibi takip edip yapıcı eleştirileri ve kendileri görevde olsaydı neyi, nasıl yapacakları konusunda seçmeni ikna etmelidirler. “Başaracağız, başaracağız, başaracağız…” demekle başarılamadığını hepimiz tecrübe ettik. Başarılacağı konusunda seçmen ikna edilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.