İYİ Parti Olağan Kongresine Doğru…

İYİ Parti Olağan Kongresine Doğru…
02.01.2020
A+
A-

İYİ Parti’nin kurulduğu 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren seçime girebilme adına olağanüstü kongrelerle partimiz çok zaman harcadı ve harcamak zorunda bırakıldı.

İYİ Parti; demokrasi, özgürlükler, istişare, adalet, ahde vefa, şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakati parti programının manifestosuna dönüştürerek milletin huzuruna çıktı.  Ve kısa sürede Türk milletinin gönlünde taht kurarak 5 milyon oy aldı. Şimdi yeni bir aşamaya geçildi. Partimiz Türkiye’ye örnek olacak bir kongreye gidiyor…

İYİ Parti; 2020 olağan kongresiyle teşkilatlarında atanmışlar dönemine son vererek üyelerin teveccühü ile seçilmiş bir teşkilatla siyasette yoluna devam edecektir. Ülkemizde uygulanan ucube partiler yasasına rağmen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatlarıyla bütün teşkilatlarımızda seçimler, demokrasi şölenine dönüşecektir.

Demokrasiyi bir parti içinde uygulamak çok basit bir olay değildir. Zira geldiğimiz çevrelerin lider egemen anlayışların hâkim olduğu çevreler olduğunu göz önüne alırsak, bizler için demokrasi kültürü dünden bugüne hemen içselleşmiyor. Dirençler, yanlış uygulamalar ve hatalar da olacaktır.

Kongrelerde, üyelerimiz delegelerimizi seçecektir. Sonra ilçe ve il başkanları seçilecektir. Seçim sürecinin demokrasi şölenine dönüşmesi için her partili ve adayın olağanüstü gayret göstermesi gerekmektedir.

Her partilinin aday olabileceği bir seçim sürecini yaşayacağız.  Delegesinden ilçe ve il başkan adaylarına kadar herkesin dikkat etmesi gereken hususlar vardır:

  1. Her delege, ilçe ve il başkan adayı İYİ Parti’nin adayı olduğunu unutmamalıdır. Herhangi bir grubun ya da adamın değil, partinin menfaatlerini esas almalıdır.
  2. Adaylarımız hiçbir şekilde birbirlerini çekiştirmeden partiye ne katkı sunacaklarını anlatmalıdırlar. Rakiplerini açık ya da kapalı toplantılarda rencide edici ve ötekileştirici bir dil kullanarak partiye zarar vermekten mutlaka kaçınmalıdırlar.
  3. Adaylarımızın taraftarları, partimizin üyeleri olduklarını unutmadan saygı ve sevgi dilini sürekli kullanmalıdırlar.
  4. Adaylarımız sürekli parti tabanına birliktelik mesajını vermelidirler. Gerektiğinde birlikte ziyaretlerde bulunmalı ve görüntü vermelidirler.
  5. Propaganda çalışmalarında Genel Başkanımızın mesajlarını ve kişiliğini sürekli gündemde tutarak teşkilatlara moral, motivasyon kazandırmalıdırlar. Ülkemizde liderlerin toplum üzerindeki etkisinin büyüklüğünü adaylarımız unutmamalıdır.
  6. Seçim süreci boyunca mevcut il ve ilçe başkanlarımız, seçimin meşruiyet içinde geçmesi ve haksızlığa sebep olabilecek durumlara karşı kişisel tercihlerini öne çıkarmamalıdırlar.
  7. Sandık kurullarında ve kongrelerde partinin sayılan, sevilen tecrübeli şahsiyetlerden ekipler oluşturularak seçimin sağlıklı geçmesi sağlanmalıdır.
  8. Bu kongre ile verilecek en büyük mesajın, ülkemize demokrasiyi getirme iddiamız olduğunu her platformda dile getirmeliyiz.
  9. Seçilecek her delege, ilçe ve il başkanı, artık bir grubun değil; partimizin delegesi ve başkanıdır. Parti içi demokrasiyi hepimiz içselleştirmek zorundayız. Üye iradesinin olduğu yerde her türlü konuşmanın bittiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

Değerli dava arkadaşlarım;

2020 kongresi sadece bir parti kongresi değildir. Bu kongre, partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden ülkeyi kurtararak güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün kapısını aralayacak bir kongredir. Dolayısıyla basit hesaplara, kişisel ikbal oyunlarına harcanmayacak kadar önemli bir kongredir. Cesurlar hareketi bu zor süreci başarıyla geçerek partimizin iktidar yolunu aralayacaktır.

SON SÖZÜM: Cesurlar hareketi, aynı zamanda erdemliler hareketidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.