İYİ Parti Yenişehir teşkilatı, Kirazlıyayla için hareket geçti

İYİ Parti Yenişehir teşkilatı, Kirazlıyayla için hareket geçti
01.04.2020
A+
A-

Yenişehir Kirazlıyayla köylülerinin flotasyon tesisi ve ağaç katliamına karşı başlattıkları eyleme İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bülent Korku ve Yenişehir Belediye Meclis üyesi üyesi Ahmet Koçinalı da destek verdi.

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde yapılmak istenen flotasyon tesisi için ağaç kıyımı koronavirüs salgınına rağmen bugün de sürdü. Ancak iki gündür oturma eylemi yapan köylüler, bir kez daha ağaç kıyımını durdurdu.

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü sakinleri, zehirli atıklarıyla çevre katliamına yol açacak olan tesis için oturma eylemi başlattı. Köylerinin sadece 225 metre ilerisine yapılmak istenen kurşun çinko bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı inşaatına tepki gösteren Kirazlıyayla Köyü sakinlerinin oturma eylemleri bugünde sürdürdü.

Aynı zamanda tesisin yapılması için ağaç kesiminin önüne geçmeye çalışan köylülere İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bülent Korku ve İYİ Parti Yenişehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Koçinalı yalnız bırakmadı.

Çevre katliamına izin vermeyeceklerini söyleyen İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bülent Korku, “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde toplum olarak evde kal sloganıyla salgının önüne geçmeye çalışıyoruz. Ama gelin görün ki Kirazlıyayla mahallemizde yapılmak istenen ve köylümüzün yoğun karşı çıkmasına rağmen devam eden maden, flatasyon ve atık barajı projeleri devletimizin evde kal demesine rağmen hızlanarak devam etmekte. Dün başlayan ağaç kesimleri köylümüzün yoğun karşı çıkmasıyla engellendi. Fakat bugün itibarı ile tekrar başlayan ağaç kesimleri tekrar yoğun biçimde köylü direnişi ile karşılaştı ve en son verilen 15 gün hiçbir şey yapılmayacağı sözü üzerine köylümüz evlerine döndü. İYİ Parti teşkilatı olarak dün olduğu gibi bugün de halkın yanındayız. Halkın istememesine rağmen bir şey yapılamaz. Biz her zaman İYİ Parti teşkilatı olarak halkın istekleri ile yan yana olacağız” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.