İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan: İlçe halkının parası gasp ediliyor
Yıldırım’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen mahallelerin plan iptallerinin gündeme gelmesi Yıldırım Belediye Meclisi öncesi, İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan’ın tepkisine neden oldu.
Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek; imar planı yapım ihaleleri ile mimari projeler yaptırılarak milyonlarca lira harcanan, Güllük-Ortabağlar-Mimar Sinan, Esenevler, Teferrüç, Ertuğrulgazi-Kaplıkaya planlarının Büyükşehir Belediyesince ‘İmar Barış’ı işlemleri için daha önceki hallerinin tekrar işlenerek ruhsat, plan ve uygulamaya açılmak istenmesi, İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan’ın tepkisine neden oldu.
PROJE MAKETLERİNE MİLYARLARCA PARA HARCANDI
“Kentsel dönüşüme yönelik geçmiş dönemlerde AKP yöneticilerinin aldığı kararların bedelini Yıldırım halkı ödüyor” diyen tepkisini dile getiren Başkan Arslan, “ 5393 sayılı Belediye kanunu 73. Maddesi gereğince kentsel gelişim ve dönüşüm alanı ilan edilip ruhsat işlemleri durdurulan Güllük-Ortabağlar-Mimar Sinan, Esenevler, Teferrüç, Ertuğrulgazi- Kaplıkaya planları, yeniden eski hallerine dönüştürülmek isteniyor. Oysa ki bu bölgeler için İmar planı yapım ihaleleri ile planlar yaptırıldı. Mevcut durum değerlemeleri yaptırıldı, ruhsata esas mimari projeler yaptırıldı, maketler yaptırıldı. Bu maketlerle fuarlara çıkıldı. Neredeyse daire satışları yapılacaktı. Bütün bunlara dünya kadar para ve emek harcandı. Yıldırımlıların gözü boyandı, milyonlarca parası harcandı. Şimdi de gasp edilmek isteniyor. Şimdi silip atacak mıyız? Neden ? Neden eksikleri varsa tamamlanmasın. Proje müelliflerine ödenen paralar var. Bunlarla tekrar oturulup, eksikler tamamlanırsa, revize edilsin ve bunlar hayata geçirilsin” diye konuştu.
DANIŞMA KURULLARI OLUŞTURULMALI
İlçe genelinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm projelerinde belediyelerin vatandaş lehine taraf olması gerektiğine de dikkat çeken İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kerem Arslan, “Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümün projelerinin içinde olmalıdır: Elini çekmemelidir. Belediye müteahhitlik yapmamalı ama hak sahipleri ile yatırımcı ve müteahhit arasında garantör konumunda olmalıdır. Gerekirse ayrı bir Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulmalıdır veya çok katılımlı içerisinde meclis üyelerimizin, bölgenin kanaat önderlerinin, teknik adamların, bölge esnafının ve muhtarlarımızın da katılacağı tavsiye kararlarının alınabileceği bir Danışma Kurulu oluşturulmalıdır” dedi.