İYİ Parti, yolcu transferlerinin kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti, yolcu transferlerinin kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı
20.01.2020
A+
A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İstanbul Havalimanı’nda Turizm acentalarının transfer yolcu karşılama faaliyetlerinin sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıdı. Nuhoğlu, uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, “Bu uygulama İGA’ya yeni rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez” diyerek uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Karşılanan turist başına 4 Euro para alındığını da bildiren Nuhoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada, “Gümrüklü salon çıkış kapısı önünden karşılama alanına girerek turistleri karşılayan turist rehberleri ve transfer görevlilerine engel getirildi” dedi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, mağdur olan acente sahiplerinin İstanbul Havalimanı’nda yapmak istedikleri basın açıklamasına İstanbul Valiliğince engel olunduğunu belirten Hayrettin Nuhoğlu, “Doğrudan bir acentecilik faaliyeti olan turist karşılama işini para karşılığı yapmak hem yasalara aykırı hem de Türk turizmini baltalamak demektir. Bu, İGA’ya yeni bir rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez ve acente haklarının İGA tarafından gasp edilmesine yol açar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.