İYİ Parti’den 300 bin polisi sevindirecek teklif!

İYİ Parti’den 300 bin polisi sevindirecek teklif!
13.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok, polislerin mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi. Ok’un konu ile ilgili hazırladığı kanun teklifi yasalaşırsa, polisler günde 3 vardiya halinde, 8’er saat çalışacak.

İYİ Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok, yaklaşık 300 bin emniyet mensubunu ilgilendiren bir kanun teklifi hazırladı. Halen 12-12 veya 12-24 esasına göre polisler, 12 saat çalışıp 12 saat dinleniyor ya da 12 saat çalışan, 24 saat dinleniyor. Polis, haftalık iznini ise bir gün olarak kullanabiliyor.

Sözcü’nün haberine göre, İYİ Partili Ok kanun teklifinde, “Emniyet Teşkilatı mensupları ağır çalışma koşulları altında haftada bir gün izin kullanabilmektedir. Ancak görev yaptığı şehirde, toplantı ve gösteri yürüyüşü, futbol maçı varsa izinli günlerinde de çalışmaktadır. Böylece haftanın 7 günü çalışan polislerimiz ailesi ve yakınlarına vakit ayıramamakta ciddi toplumsal ve ailevi sorunlar yaşamaktadır” dedi.

EKONOMİK OLARAK KISITLILAR

Polislerin uzun ve yoğun çalışma saatlerinin yanı sıra ekonomik olarak kısıtlı ve yetersiz insani olanaklarının bulunduğu çalışma koşullarında çalıştığını belirten Ok, “Bu kötü şartlardan dolayı yoğun strese maruz kalıyorlar. Emniyet Teşkilatımızın özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi zorunluluk haline gelmiştir” dedi. Ok’un kanun teklifi yasalaşırsa, polis de diğer kamu görevlileri gibi, günde 8 saat ve üç vardiya olarak çalışacak.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.