İYİ Parti’den AKP’ye ‘Doğu Türkistan’ tepkisi!

İYİ Parti’den AKP’ye ‘Doğu Türkistan’ tepkisi!
11.07.2019
A+
A-

22 ülke Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için Çin’e çağrıda bulunurken, Türkiye’den destek gelmedi. İYİ Parti, konuyla ilgili sessiz kalan iktidarı eleştirdi.

Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Letonya, Litvanya, Estonya, Danimarka, Norveç, Kuzey İrlanda, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, İspanya, Avusturya, İrlanda, Belçika ve İsviçre’nin de bulunduğu toplam 22 ülke büyükelçisi tarafından imzalanan 8 Temmuz tarihli mektupta, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için Çin’e çağrıda bulunuldu. Başta Türkiye olmak üzere hiçbir İslam ülkesinden mektuba destek gelmedi.

“BU AYIP UTANMASINI BİLE ARTAR”

Çin zulmüne sessiz kalan AKP iktidarına İYİ Partili isimlerden art arda tepkiler geldi. Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bu ayıp, utanmasını bilene yeter de artar bile…” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARDAN TALİMAT ALAN BÜYÜKELÇİ İMZA ATMADI”

Bir tepki de İYİ Parti Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyası’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan’dan geldi.  “Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi aldığı talimat gereği bildiriye imza atmaktan kaçındı” diyen Erozan “İktidar utansın..” şeklinde açıklama yaptı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.