İYİ Parti’den genç işsizliği tepkisi

İYİ Parti’den genç işsizliği tepkisi
15.04.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Lütfü Türkkan ve Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyadan genç işsizlik rakamlarına dair değerlendirmelerinde hükümete tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Twetter’dan genç işsizlere yönelik açıklama yaptı. Türkkan açıklamasında, “Gerçek beka meselesi budur, koltuğu kaybetmek değil..!” ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre Türkiye’deki gençlerin %26,7’si işsiz… İşsiz sayısı, 2019 yılı Ocak döneminde, geçen yıla göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. Gerçek beka meselesi budur, koltuğu kaybetmek değil..!”

“BEDELİNİ TÜRKİYE AĞIR ÖDER”

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da genç işsizlik rakamlarına dair değerlendirmede bulundu. Ağıralioğlu, değerlendirmesinde, “Seçimlerin derdinden gelecek nesillerimizi ihmal etmenin bedelini Türkiye çok ağır öder…” ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun değerlendirmesinin tamamı şu şekilde:

“Açıklanan %14.7 #işsizlik rakamıyla ne yazık ki Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Gençler arası işsizlik rakamı ise %26.7. Hem üzücü hem de geleceğimize dair endişe verici bir oran. Seçimlerin derdinden gelecek nesillerimizi ihmal etmenin bedelini Türkiye çok ağır öder…”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.