Kadın derneklerinin Nilüfer’deki çalışmaları Bursa’ya yayılmalı!

Kadın derneklerinin Nilüfer’deki çalışmaları Bursa’ya yayılmalı!
22.02.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey, Mudanya’da kadın derneklerini ziyaret ederek önerilerini dinledi. Nilüfer’de kadın dernekleri ile başarılı çalışmalar yapıldığını söyleyen Seden Bozbey, “Bu çalışmaları bütün Bursa’ya yaymak istiyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey, her fırsatta kadınlarla buluşarak sorunlarını ve önerilerini dinliyor. Ziyaretlerde, Mustafa Bozbey’in, kadınların istihdama katılımı, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve sosyal yaşamda daha fazla yer almalarına yönelik projelerini paylaşan Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin kadın dernekleri ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veriyor.

Seden Bozbey , Kumyaka, Tirilye ve Güzelyalı mahallelerinde faaliyet gösteren kadın derneklerini de ziyaret ederek Nilüfer Belediyesi’nin eşitlik politikası ve Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güzelyalı Kadın Derneği ziyaretinde konuşan Seden Bozbey, yıllardır Nilüfer Belediyesi’nin ilçedeki kadın dernekleri ile birlikte başarılı pek çok projeyi hayata geçirdiğini anlatarak şöyle devam etti:

“Kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri, sosyal ve kültürel yaşama katılmaları konusunda pek çok kapı aralandı.  Şimdi Nilüferli kadınlar bütün Türkiye’ye örnek olacak işler yapıyor. Artık bu başarılı çalışmaların kent çapında hayata geçmesini istiyoruz. Kadın dernekleri ile buluşup konuşalım, bu konuda atılması gereken adımları değerlendirelim istedik.”

KADINLAR ÜRÜN SATIŞ YERİ İSTEDİ

Seden Bozbey’e ziyareti için teşekkür eden Güzelyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Bahsan da “Mustafa Bozbey’i takip ediyoruz. Kadınlara ve kadın derneklerine önem verdiğini biliyoruz. Başkanımızın kapısını rahatlıkla çalabiliriz. Bizim siyasi bir amacımız yok, ortak paydamız kadın olmak ve üretmek. Örneğin Güzelyalı’da ürettiğimiz ürünleri satabilmek için bir satış yerimiz yok. Bu öncelikli sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

Seden Bozbey, gün boyu devam eden ziyaretlerde, Kumyaka Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Arife Korkmaz, Tirilyeli Kadınlar Kooperatifi Başkanı Leyla Şahin ve dernek üyeleriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde bölgedeki turizm potansiyeli ile zeytin ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi, gıda işletmeleri hizmetleri, hediyelik eşya tasarımları, satış ve üretim yeri ihtiyaçları ile kooperatifleşmenin önemine ilişkin fikir alışverişi yapıldı. Seden Bozbey, kadınları dikkatle dinleyerek bütün önerileri Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e aktaracağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.