Kemalist nedir?

Kemalist nedir?
04.05.2020
A+
A-

Aşağıda yer alan twitter paylaşımında, Fatih Tezcan isimli bir provakatör tarafından Kemalist Terör Örgütü şeklinde bir ibare kullanılmış.

Esasta böyle aşırı uç “radikal yapılara” cevap vererek zamanımı öldürmek huyum değildir. Ama kullanılan ifadelerin ne anlama geldiğini ve amaçlarının ne olacağını, hatta sonucunun da ne olacağını belirtir kısa bir yazı kaleme almak istedim.

Kemalist ve Terör Örgütü ifadeleri yan yana gelince aklıma birden 12 yıl önce yaşadıklarımız geldi.
Ancak biz önce “Kemalist nedir?” sorusunun cevabını verelim.

Kemâlist-Kemâliler-Kemâlciler, 19 Mayıs 1919’da Türk bağımsızlık mücadelesini kafaya koymuş, Mustafa Kemal Paşa’nın peşinden giden silah arkadaşlarına ve onun destekçilerine İngiliz istihbaratının ürettiği, Damat Ferit Hükümeti’nin dalga geçmek için kullandığı bir ‘fişleme yöntemi’dir.

Örneğin;

“Buradaki esirlerin hepsi Kemalist milliyetçilerin yanındadır. Eğer bunları serbest bırakırsak İngiltere’nin düşmanı Kemalistlerin bir zaferi sayılacaktır.” (21 Temmuz 1920’de Mr. Fitzmaurice’in Türk esirler hakkında düştüğü bir not.)

“Mustafa Kemal her zamankinden daha güçlü durumda… Kemalistlerle anlaşmaya varılamaz, çünkü Anadolu’nun tam bağımsızlığını istiyorlar.” (İngiliz Yüksek Komiseri Rumbold’un 7 Ocak 1922 tarihli raporundan)

“Müttefikler şimdi ne yazık ki Kemalistlere karşı etkili tedbirler alacak bir durumda değil.” (Sömürgeler Bakanı Chamberlain’in 10 Mayıs 1922’de Avam Kamarası’nda yaptığı konuşma.)

Kemalist fişleme metodunun, kimler tarafından ve kim için kullanıldığını gördünüz mü?
Böyle şerefli fişlenmeye can feda!

Bu açıklamadan sonra, bir de “kullanana bak” misali Terör Örgütü ibaresini kullananların durumunu inceleyelim.
Bu ve bunun gibi şahıslar milletimizin kutsal saydığı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, her gün televizyon, gazete ve her türlü medya aracılığı ile salyalarını akıta akıta saldırıyorlardı…

Evet, malum süreçte FETÖ tasması ile saldıranlar bu kumpasın adına “Ergenekon Terör Örgütü” demişlerdi, milli destanımızı yerle bir etmek için. Ergenekon Türk ulusunun ana kökleri ile sardığı bir destandır. Elbette bu isim bilinçli bir şekilde seçilmişti.

Sonra ne oldu?

O dönemin FETÖ tasmalıları bugünün “millicisi” oldu.

Lakin huylu huyundan vazgeçmez.

Şimdide KEMALİZM’i, terör örgütü adı ile anıyorlar.

Ne mi olacak?

Cevabı sizden duyar gibiyim…

Sağlıkla kalın.

Kaynakça:
1- Kemalizm 12/01/2020 Sinan Meydan/Sözcü
2- Erol Ulubelen, İngiliz Gizli Belgelerinde Türkiye, 3. bas, İstanbul 2009, s. 253.
3- Gotthard Jaeschke, Türk Kurtuluş Savaşı Kronolojisi, C1, İstanbul, 1989, s. 180

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.