Koray Aydın: İktidar gerçeklerin konuşulmasını istemiyor!

Koray Aydın: İktidar gerçeklerin konuşulmasını istemiyor!
13.03.2019
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sakarya il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Aydın, “Adı üstünde mahalli seçim; muhtarlarımızı, belediye başkan adaylarımızı, büyükşehir belediye başkan adaylarımızı seçeceğiz. 31 Mart yaşadığımız yerlere sorumluğumuzun yerine getirilmesidir” dedi. Yerel seçimlerde daha önceki söylemlerin, yapılan vaatlerin yapılıp yapılmadığını sorgulanması gerektiğinin altın çizen Aydın, “Türkiye’de sadece belediye başkanları değişecek” dedi.

Sanki savaşa gidiyoruz gibi bir seçim havası estirildiğini belirten Koray Aydın, “Çocukluğumdan itibaren, siyasetin içerisindeyim böyle bir dönem görmedim. Her dönemde mahalli seçimler kendi atmosferi içerisinde yürürdü, Ama bu seçimde her şey değişti müthiş bir savaş dili, karşısındakilere karşı en ağır suçlamaları yapabilen anlayış görülmektedir. Olmayan şeyleri varmış gibi anlatarak, kendi çaresizliklerine, sıkıntılarına bunu bir örtü, şal yapmak şartıyla karşı karşıyayız. Çünkü söylenenlerle Türkiye’nin gerçekleri çok farklı.” dedi.

“TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ VAR”

Türkiye’de büyük bir ekonomik krizin var olduğunu söyleyen Aydın, Türkiye ekonomisinin giderek daraldığını ifade etti. İşsizlik ve enflasyon rakamlarının kontrol edilemediğini vurgulayan Koray Aydın, gerçekleri zam olarak hayatımızda yaşadığımızı söyledi. Türkiye’nin bir tarım ülkesiyken şu an da gelinen noktada iflas eden bir tarım politikası olduğunu belirtti.

“SEN HANGİ GALAKSİDE YAŞIYORSUN?”

Gelecek için umut vermeyen bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu belirten Aydın, “Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı hem Maliye’nin hem Hazine’nin başına damadını getirirse bu ülkenin demokrasisi sorgulanır. Özellikle finans çevrelerinde bu durum şüpheyle karşılanan bir durum olur. Zaten de öyle oldu. Şu an Türkiye tarihinin en yüksek faizli parasını kullanıyor. Bu paraları vergilerle vatandaşımız ödüyor. İktidar gerçeklerin konuşulmasını istemiyor. Türkiye’nin gerçeklerinin konuşulması gerektiği konularda iktidarın tescilli suçlu olduğu konulardır. Tutmuşlar ‘Bunlar HDP ile işbirliği yapıyorlar’ diyor. Ya sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Hangi galakside yaşıyorsun. Bizim ittifak yaptığımız yer belli milletin gözünün önünde yaptık. Senin o bahsettiğin yerle ilgili senin sicilin zaten bozuk. Onunla geçmiş yıllarda beraberlikleriniz var. Oslo’da masaya onlarla sen oturdun. Habur’dan PKK’lıların sınır geçişini sen sağladın. Çadır mahkemeleri kurup, askerimizi, savcımızı teröristlerin ayağına sen götürdün. Her şeylerine göz yumdun. Teröristler şehirlerin ortasında kimlik kontrolü yapıp yol kestiler. Bunlara göz yumulmasını sen sağladın” dedi.

BU TARİHİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ!

28 Şubat 2015 tarihinde HDP’lilerle AK Partililerin Öcalan ile yapılan anlamanın 10 maddesinin okutulduğunu hatırlatan Koray Aydın, “O görüntüleri asla unutmayacağız” dedi. Basın açıklaması sonrası gazetecilerin soruları yanıtlayan Aydın, Büyükşehirlerde iddialı olduklarını ifade etti. “Dün Trabzon’daydık, tarihin en büyük mitingi oldu. Bunun yansımalarını görüyoruz. Aynı şekilde Sakarya’da da hem büyükşehirde Adapazarı merkezi alabileceğimiz gözüküyor” dedi. Kararsız seçmenlerin yapılan anketlerdeki oranlarının çok olduğu ifade eden Aydın, Vatandaşın korkusundan kararını söyleyemediğini belirtti. “Bence bunlar kararlı, AK Parti’yi sandığa gömecek kitlede bu kararsız kitledir. Bu kararsız kitlenin sonucu etkileyeceğini düşünüyorum” dedi.

ANKARA VE İSTANBUL’U KAYBETTİLER

Ankara’da Mansur Yavaş’ın seçimi aldığını ifade eden Koray Aydın, “Her gün bir iftira ile Mansur Yavaş’ın karşısına çıkıyorlar” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun da önde olduğunu söyleyen Aydın “Müthiş bir yükselişe geçti, daha da iyi olacağına inanıyorum. Trabzonlu bir hemşerim, partizan olmadığını biliyorum. Ailesini de iyi tanırım. İstanbul’un böyle birine ihtiyacı var. Hemşerileri de İstanbul’da ona sahip çıkıyorlar. İzmir’i zaten kaybettiler. Bursa’da da Millet İttifakı’nın adayları önde” dedi.

(Kaynak: yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.