Kremlin: YPG çekilmezse, Türk ordusu tarafından ezilecek

Kremlin: YPG çekilmezse, Türk ordusu tarafından ezilecek
23.10.2019
A+
A-

Rusya’dan imzalanan Soçi mutabakatının ardından açıklama geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamada eğer YPG sınırdan çekilmezse, Türk ordusu tarafından ezilecek ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca “ABD, Suriyeli Kürtlere ihanet etti” ifadesi yer alırken ilginç bir iddiaya da yer verildi.

Rusya’nın açıklamasında “ABD, Kürtleri sınırın yakınında kalmaları ve Türk ordusuyla savaşmaları için cesaretlendiriyor” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın Suriye’de uluslararası güçlerin kontrolünde bir güvenli bölge kurulmasına yönelik önerisini değerlendiren Peskov, “Bu yeni bir girişim ve henüz belirli bir pozisyonumuz yok. Üzerinde çalışılması gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yapılan açıklamaları “oldukça sert” olarak nitelendiren Peskov, “Putin ve Erdoğan’ın bugün konuşacakları konular olacak. Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacak. Görüşme, son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

İki liderin, iki ülke ilişkilerine dair güncel konular hakkında sürekli temas halinde olduğunu hatırlatan Peskov, “Son derece derin ticari ve ekonomik ilişkiler bizi Türkiye ile birleştiriyor. Bugünkü müzakereler hızlı ve kolay olmayacak.” dedi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.