Liderlik farklı meziyetler gerektirir!

05.10.2018
A+
A-

AHLAKÇILIK… AHLAKSIZLIK…

Ülkücü, ülkücülük dendiğinde akla ilk gelen kelimelerden bazıları bunlar…

Aslında ”insan”  dendiğinde akla ilk gelmesi gereken ”AHLAK” kelimesi asıl noktamız.

”Dokuz Işık” dokuz başlık altında Alparslan Türkeş’in ülkücülere bıraktığı en büyük miras… Ahlakçılık da bu mirasın ”mihenk” taşıdır.

Ahlak nedir?

Kişide bulunan iyi ve güzel olan niteliklere AHLAK denir, tam tersi davranışlar sergileyen insanlara biz halk arasında AHLAKSIZ deriz. Tanıdığımız veya tanımadığımız birisi selam verdiğinde onun selamını almamak bile ahlaksız bir davranıştır.

Peki ”bir kadını tehdit etmek” sizce nedir?

Ülkücü geçinen AHLAKSIZLAR günümüzde; TÜRKEŞ’İN mirasını yer, TÜRKEŞ’İN kemiklerini sızlatır, ona ve davasına ihanet etmekten başka bir işe yaramazlar. Ülkücülüğü lastik gibi oradan oraya çekmeye çalışırlar. Malum bu aralar çok kullanıyoruz bu kalıbı; ben de yeni bir versiyonunu kullanayım: Tekeden süt sağılmaz, ülkücüden ahlaksız olmaz!

Dokuz Işık, ahlakçılığın içinde İslamiyet esaslarını ve İslam inançlarını da kapsar. Dinimizin kadınlara verdiği önemin en ufak örneği ”Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen hadisidir. Peki böyle güzel bir dine mensup olan insanlar hem de kendini ülkücü(!) tanıtanlar, ”bir kadına iftira atar mı?”

Türklüğü ve Türkçülüğü kabul etmeyen bir saraya kendileri paspas olmadan evvel, bunların sahibi olarak gösterenler Türk töresinde kadının önemini de iyi bilirler herhalde(!)

Türk toplumlarında aile en önemli sosyal yapı olduğundan, ailenin temel taşını kadın temsil eder. Türk destanlarında ve Türk tarihinde KADIN önemli bir yer teşkil eder. Hatta çok da güzel bir söz vardır: ”Evi ev yapan tuğlası değildir. Evi ev yapan, bizatihi kadının kendisidir.’’

Böyle bir kültüre, böyle bir töreye aşık olmamak elde değildir. Peki Türk töresinde bu kadar önemli bir varlık olan KADINI, herkese karşı alenen ”hedef göstermek” sizce nedir?

Her ne olursa olsun; dürüst, sabırlı, büyüklere saygılı ve küçüklere şefkatli hareket etmek AHLAKÇILIĞIN ilkelerindendir.

Peki ”bir siyasi parti üyelerinin gece yarısında mahalle çetesi gibi toplanıp farklı bir siyasi partinin liderine, hem de bir KADIN’a, bir ANNE’ye bir EŞ’e hakaret ederek bağırmaları ve evinin önünü basmaları” sizce nedir?

Ben şimdiye kadar bunların cevabını kendime birçok kez, birkaç farklı şekilde verdim.

***

Yaptıkları ne yiğitliktir, ne de mertlik…

Yiğitlik; Noter onaylı 548 imza ile kongre isteyen,

767 imza ile tüzük değiştiren,

900 delegenin değişim istediği Ülkücü İrade’den kaçmayıp,

kongrede Meral Akşener ile boy ölçüşmekle olurdu!

***

Bunlar yaşanırken bu KADIN çıkıyor ve evinin önündeki sevenlerine nasıl sesleniyor biliyor musunuz?

– ‘‘Siz yaşayacaksınız. Eğer öldürecekleri biri varsa o kişi benim. Bu partiyi siz yaşayın, Yüce Türk milleti yaşasın diye kurduk. Gençlerin hayalleri yeniden yeşersin, gerçekleşsin diye kurduk. Onlara inat yaşayacağız ve yaşatacağız. Biz bir aileyiz, siz vakur olacaksınız. Kapımın önüne gelen çocuklardan şikayetçi olmadım ve olmayacağım, onlar benim de evlatlarım. Onlara emir verilmiş ve geldiler. Yüreği yetiyorsa BALGAT AĞASI kendi gelsin” dedi.

Siz okurken ne yaptınız bilmiyorum ama ben dinlerken uzun zaman güzelce bir ağladım.

***

Şimdi; bir lider(!) düşünün;

Evlatlarım’ diye seslenip onların pis işlere bulaşmasını istemeyen TÜRKEŞ’in koltuğunu işgal eden, kurultayda CESUR BİR KADIN’ın karşısına çıkmaya korkan, hakaret ettiği, tehdit ettiği, iftira attığı kadının evini bastıran bir lider(!) Benim lider demeye dilim varmıyor, siz ne derseniz deyin artık…

***

Şimdi bir başka LİDER düşünün…

”OMUZLARINDA KOCA BİR MİLLETİN DAVASI…

ÖYLE BİR YÜK Kİ;

BAYRAK KADAR ASİL,

VATAN KADAR BÜYÜK…”

Allah’tan başka kimseden korkmayan, onlarca koruması olmayan GERÇEK BİR LİDER!

Partilileri onu ABLA, ANNE, BACI yerine koymuş bir LİDER…

Ona bir şey olacak diye korkup kapısında toplanan yüzlerce insana ”ÖLECEK OLAN BİRİSİ VARSA BENİM, SİZ VAKUR OLUN” diyen bir LİDER…

Ve onların kılına zarar gelmesin diye bu olayın dışında tutmaya çalışan,

ANNE ŞEFKATİ ile onlarla konuşan bir LİDER…

Vallahi bu KADININ HAKKI ÖDENMEZ, KİMSE DE ÖDEYEMEZ!

İYİ Kİ VARSIN MERAL AKŞENER!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.