Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

24.03.2019
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında kendisi için yaptığı açıklamaya tepki göstererek, bir kişinin hukuk önünde suçu kanıtlanana kadar masum olduğunun altını çizdi.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Twitter hesabından Avukat Osman Kaçmaz’ın Erdoğan ile ilgili bir tweetini paylaşan Yavaş, “Anayasanın (38/4.m) ve AIHS (6/2.m) uyarınca bir kişi suçluluğu mahkeme kararları ile hükmen sabit oluncaya kadar masumdur. Bu hem ceza hukukunda insanlığın ortak mirası bir ilke, hem de pozitif hukukumuzun amir hükmüdür. Herkesi bağlar. Mecelle’ye göre Beraat-ı Zimmet asıldır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İÇİN HAZIRLANAN FEZLEKEYİ PAYLAŞTI

Avukat Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, Erdoğan hakkında 2004 yılında açılan bir davaya ilişkin Meclis’e gönderilen fezlekeyi paylaştı.

Kaçmaz, söz konusu belgeyi paylaşarak, “Masumiyet karinesi hukukun temelidir. Meydanlarda hakkında açılmış ceza davası olmayan Mansur Yavaş’a sahteci, vergi kaçakçısı diyen Recep Tayyip Erdoğan’a da bir zamanlar bunu demişlerdi ama o sonunda beraat etti. Bunu en iyi onun bilmesine rağmen Mansur Yavaş’ı suçlaması Recep Tayyip Erdoğan’a yakışmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan iddialar için “Bu zatın (Mansur Yavaş) zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda. Üstelik bir de bu adam Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı, bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda geçiyor” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

  1. Selim Kaymakoglu dedi ki:

    Iftira , şantaj, tehdit Rte ye yakışmaz demiş.Bence bal gibi de yakışıyor.Seviye bu iste…