Market ve pazarda vatandaş isyanda…

22.11.2018
A+
A-

Pazarcılar bağırıyor: Koş vatandaş, koş… Patatese gel, soğana gel!

Vatandaş patatese ve soğana gelemiyor.

Nasıl gelsin? Patates ve soğan el yakıyor.

Patates ve soğanın pazarlarda kilosu 5 lira oldu!

Eyy patates ve soğan, siz de nereden çıktınız?

Ne güzel memleketi gül gibi idare ediyorduk!

Yoksa patates ve soğan iktidara darbe mi yapacak! Sakın patates ve soğan paralel yapının diğer kolu olmasın!

Patates ve soğan için özel mahkemeler kurulmalı, her ikisi de tutuklanmalı!

Yaa arkadaş, bu patates ve soğan ne menem bir şeymiş? Gezi olaylarından da beter!

Daha yerel seçim gelmeden iktidarı sallamaya başladı.

Bence; partilerin seçim şarkısı Barış Manço’nun meşhur şarkısı “domates, biber, patlıcan’’ olmalı! Ancak bunu bugüne uyarlayalım: O şarkının adı; ‘’patates, soğan’’ olmalı.

Bu pazar yerleri var ya; çok tehlikeli olmaya başladı!

Sadece patates ve soğan olsa iyi? Sivri biber de ayaklandı.

Tatlı sivri biber 8 lira, acı sivri biber 14 lira…

Domates durur mu, o da saldırıya geçti 6 lira…

Taze fasulye pazarda el bombası gibi 10 lira…

Patlıcan, ‘patlasın amcan’ der gibi pazarda 4 lira…

‘Hıyara bak hıyara’ deriz ya; salatalık da 4 lira…

Kerevizi yemekten saymayız ama tanesi 6 lira…

Marul iktidara pasif direnişe geçti; 3 lira…

Patates ve soğan, siz pazarın terör örgütü lideri misiniz? Pazarları ele geçirip iktidarı mı yıkacaksınız? Biz, TSK mensuplarını terör örgütünden yargıladık! Biz, Yargı mensuplarını hallaç pamuğu gibi dağıttık! Biz, paralelci polisleri emniyetten temizledik! Biz, patatese ve soğana pabuç bırakmayız, ezer geçeriz!

Nasıl samansız ülkeye saman ithal ettiysek! Patates de, soğan da ithal ederiz ve bu darbeyi önleriz! Hele bir Merkez Bankası faizleri indirsin. Yahu bu nasıl Merkez Bankası! Aksaray’dan ben bağırıyorum; “Faizleri indirin” diye; dolar fırlıyor! Bu nasıl ekonomi, bu nasıl memleket? Dolar oldu 5.20… Acaba daha önce olduğu gibi 6 ve 7’li rakamları görür mü?

Patates ve soğan, bunların sebebi hep sizsiniz! Sizin yüzünüzden vatandaş pazara giremiyor. Pazarda naylon torbalar; dolmuyor, dolmuyor. Bir de yılbaşından sonra üstüne üstlük pazarda ve marketlerde naylon poşetler paralı olacak. Memura, emekliye yıllık yüzde 6 da zam yapmıştık! Esnaf ve pazarcı alışveriş bekliyor, vatandaş önünden seyrederek geçiyor.

Bu arada sanayicilere da bakalım; halleri nedir? İhraç ürünlerimizde ithalatın payı büyük. Dolar artışları ihracatçıyı paramparça etti? Bankalar durur mu? Kredileri geri çağırıyor. Havaalanı, köprü ve duble yol yaptılar ya… Ekmeğimizi duble yollara banar banar yeriz! Eeeee bir de ailece kuruyemişçiye gitsek! Kapalıçarşı’da kuyumcuya gidin daha iyi! ‘Her gün bir avuç fındık ye’ derler ya; şimdiki fiyatı 80 lira? Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt fıstığı da 90 lira…

Badem 80 lira, kaju 90 lira, tuzlu fıstık 30 lira…

Ah patates, ah soğan! Siz haddinizi aştınız, bize ikiniz de düşman mısınız? Siz işinize bakın; patates kumpir olsun, cips olsun, iktidarın işine karışmasın! Soğan da yemeğin yanında garnitür olsun. O da iktidarı rahat bıraksın!

Patates ve soğan, siz paralel yapı mısınız? Yoksa faiz lobisi misiniz? Tam da yerel seçimde AKP ve MHP cumhur ortaklığı şehir ve ilçelerde yerel seçimleri kazanacakken, sizler de nereden çıktınız?

Türkiye’de yerel seçimleri tam alıyorduk bir de şimdi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi büyükşehirlerden de olacağız.

Eyyy patates ve soğan, patlıcan, domates ve biber; cumhur ittifakını sandığa mı gömeceksiniz!

Patates ve soğan, bizi millet ittifakına karşı sandıkta rahat bırakın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.