Memur ve emekliye büyük oyun…

Memur ve emekliye büyük oyun…
14.11.2019
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyonu yıllık yüzde 8.5 oranında açıklayarak adeta vatandaşı aldatma kurumu (VAK) oldu. Emekli ve memur maaşlarına yılın ilk yarısı için %5 ve ikinci yarısı için de %5 oranı ile toplamda %10 ile yıllık zam yapılmış olacak.

Elektrik, su ve doğalgaza %50’nin üzerinde fiyat artışı oldu. Benzine, mazota, köprü ve otoyollara da yüklü miktarda zam yapıldı. Trafik cezaları ve pasaport ücretleri de yeniden değerleme kapsamında % 22.50 oranında artırıldı. Ayrıca otellerde kişi başı konaklama ücretlerinden de otelin durumuna göre 9 ile 18 lira arasında tatil vergisi alınacak. Çarşıda giyimden, temel gıda maddelerine kadar büyük zamlar yapıldı. Pazarlarda sebze ve meyvelerin yanına pahalılıktan yaklaşılamıyor, vatandaşlar fileleri yarı boş dönüyor. Yeni yılda yapılacak zamlar ise henüz bilinmiyor.

SİYANÜR İLE İNTİHAR FURYASI BAŞLADI

Türkiye’de 4 milyonu üniversite mezunu 18 milyon işsiz vatandaşımız aç ve sefil bir hayat sürüyor. ‘Üniversite sayısında rekor kırdık’ diyen AK Parti, okuldan mezun olanlara ‘Biz size iş bulmak zorunda değiliz’ diyor. Üniversiteli gençler ve atanamayan öğretmenler, kahve ve parklarda günlerini geçiriyor. İktidarın hayal enflasyonu ile vatandaşın gerçek enflasyonu arasında uçurum var; aldatıcı enflasyon oyunu oynanıyor. Atanamayan öğretmenler bir bir intihar ediyor. Son günlerde bunalım geçiren aileler, geçim sıkıntısından topluca siyanür içerek intihar etmeye başladılar. Bu durumda bile AK Parti iktidarı, ekonomide pembe tablolar ve süslü laflarla fert başına milli gelirin arttığını anlatıyor.

KREDİ İLE DAİRE ALMAK HAYAL OLDU

Orta halli geliri olan bir ailenin kredi ile daire almaları artık hayal oldu. Birkaç yıl önce 300 bin liralık daireye 2 bin500 lira ödeyerek sahip olunabiliyordu. Geçen yıl ise 300 bin liralık daireye 5 bin lira, bugün ise 300 bin liralık daireye ayda 8 bin lira ödeyerek sahip olunabiliyor. İnşaat sektöründeki sıkıntı müteahhitleri çok fena vurdu ve müteahhitler sapır sapır dökülürken, seri iflaslar başladı. Hele kentsel dönüşüm için anlaşan kat malikleri, müteahhitlerin iflas etmesi ile evleri varken evsiz kaldılar ve kiracı oldular. Devlet korumasında başlatılan kentsel dönüşüm projelerinde evsiz kalan vatandaşlarımıza hiçbir kurum yardımda bulunmuyor.

HAYALLER PARİS, GERÇEKLER AFRİKA

Ülkemizdeki yokluk ve sıkıntı çeken aileler, algı yöntemiyle iktidar tarafından Fransız vatandaşları gibi gösteriliyor; oysa vatandaşlarımızın büyük bölümü Afrika vatandaşları gibi yaşamaktalar. İktidara yakın olanlar ise bir eli yağda, bir eli balda konforlu saraylarında hayatlarını sürdürüyorlar. Makam araçları saltanatı pervasızca devam etmekte. Hele ülkemizdeki Suriyeliler konusu, Türkiye’nin demografik yapısını alt üst etmiştir. Milli gelirimizden kendi vatandaşımızdan fazla Suriye vatandaşlarına yaşam ve sağlık harcamaları yapılıyor. İnşallah bir gün vatandaşlarımız yaşadıkları gerçekleri görür ve gaflet uykusundan uyanır; kendi kaderini sandıkta tayin eder.

Yerel seçim gösterdi ki; yeni yapılacak genel seçimde her şey çok güzel olacak!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.