Meral Akşener, yardım kampanyasını yorumladı

Meral Akşener, yardım kampanyasını yorumladı
03.04.2020
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya ve İspanya’ya gönderdiği yardımlarla ilgili olarak, “Bu hükümetlerin hiçbiri kendi vatandaşlarına IBAN gönderip yardım toplamıyor. Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yardım kampanyasını yorumladı.

Akşener, “Yani devletin vatandaşı için harcayacak 550 milyon lirası yok mu da, bu parayı vatandaşın kendisinden toplamaya çalışıyoruz? Bu sorunun cevabı yok” şeklinde konuştu.

Sayın Erdoğan İtalya’ya İspanya’ya yardım uçağı, yardım gemisi gönderdiğimizi söylüyor ama bu iki ülkenin hükümetlerinden hiçbiri kendi vatandaşlarına IBAN gönderip yardım toplamıyor. Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız” diyerek düşüncesini dile getirdi.

Yetkin Report’tan gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Akşener, yardım kampanyalarının belediyeler üzerinden yürütülmesini daha doğru bulduğunu söyledi.

Akşener, iktidarın sokağa çıkma yasağını gerçekleştirmemesiyle ilgili olarak, “Bu son dönemde çok karşılaştığım bir soru. Benim değerlendirmem, bu kaçışın birincil sebebinin ekonomik olduğu yönünde. Çünkü zorunlu karantinayı veya sokağa çıkma yasağını hükümet ilan ettiği takdirde, bu durumun insanlarımıza getireceği ekonomik yükü karşılamak, oluşacak zorlukları da yine ekonomik olarak hafifletmek zorunda. Bu bir hukuki zorunluluk. Ama görüyoruz ki hükümet, itinayla krizin ekonomik yükünden kaçınmaya çalışıyor” dedi.

“VATANDAŞIN HAYRINA İŞ YAPMAYI SEVMEZ SAYIN ERDOĞAN”

Akşener, İstanbul ve Ankara belediyelerinin yardım kampanyalarına el konmasıyla ilgili “Ben yardım kampanyalarının belediyeler üzerinden yürütülmesini daha doğru buluyorum. Çünkü yerel yönetimlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit edebilecek ve onlara direkt olarak dokunabilecek imkanları ve insan kaynağı var. Ancak yerel yönetimlerin maddi kaynak sıkıntıları olduğundan ve hükümet özellikle kendi partisinden olmayan belediyelere birçok zorluk çıkarttığından, en büyük iki şehrimizin belediye başkanları birer toplumsal dayanışma kampanyası başlattılar.
Ben de bu kampanyalara 3’er emekli maaşımla katkı sağladım. Ne var ki Sayın Erdoğan, her zamanki düşmanlaştırıcı tavrıyla, böyle güzel inisiyatifleri desteklemek, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yapmak yerine, onlara alternatif kampanya başlatmayı ve İstanbul ile Ankara’nın kampanya hesaplarını dondurmayı tercih etti. Vatandaşın hayrına iş yapanları sevmez Sayın Erdoğan… Çünkü oluşacak bir potansiyel siyasi rantı kaptırmayı istemez. Oysa ben eminim ki, İstanbul ve Ankara şu an Ak Parti’de olsaydı, bizzat kendisi bu kampanyasını yerel yönetimler üzerinden yapıp, bir de ballandıra ballandıra anlatıyor olurdu. Kendisinin bu tip davranışlarına artık şaşırmıyorum, ama yenemediği öfkesinin faturasını bu vatandaş ödüyor, ona üzülüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.