Milletvekilleri, bütün milleti temsil ederler

24.09.2018
A+
A-

Av. Ercan KORKMAZ

 

 

 

 

Bildiğiniz üzere 146 CHP’li milletvekilimiz var.

Siz kaç tanesini tanıyorsunuz?

İlk evvela yaşadığınız illerdeki milletvekilini sayarsınız ve ilaveten ön plana çıkan genel başkan yardımcılarını. Ha bir de unutmadan milletvekilliğini meslek haline getirenleri!

Bu soruyu neden sordum biliyor musunuz?

Anayasa’nın 80. maddesi uyarınca; “Milletvekilleri seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil ederler.”

Peki fiiliyatta öyle mi?

Kaç milletvekili buna ya da yeminine uygun davranıyor?

Maalesef çok azı!

Şimdi can alıcı soruya gelelim:

Neden bu haldeyiz?

Yukarıda belirttiğim üzere biz asillerin tüm ülkenin kurtuluşu için seçtiği vekiller genel ilkelerden, yeminlerinden ve bize söz verdikleri değerlerden uzaklaştıkları için. Siyasetçilik oynadıkları için, siyaseti meslek olarak algıladıkları için.

16 senedir her şey gözlerinin önünde oldu ve tek bir siyasi öngörüleri tutmadığı gibi meşguliyet terapileri ile oyaladılar herkesi ve gırtlak kemiğe dayandı artık.

Genel başkanın resmini, açıklamalarını paylaşmak, yandaş dernek ve STK’ları dolaşmak, kırmızı plakalı meclis arabalarıyla pazar günü dörtlü çakarlarını yakıp dolaşmak, kermes, parti organizasyonlarını dolaşmak vekillik midir?

Bunlar olmasa bizim vekillerin hali ne olurdu acaba?

Olmasa gerçek manada siyasi faaliyette, direnişte, grevde, kavgada, sokakta, sırada, yer sofrasında, fabrika çıkışında, okul, üniversite çıkışlarında, tarlada, hasatta, madende, hastanelerin acillerinde, kütüphanelerde, ekonomi kulislerinde, mahkeme salonlarında, önlerinde gecekondularda… Daha fazla olurlar mıydı?

Siz vekillerin bu tür paylaşımlara prim verdikçe, bunlarla yetindikçe, sorgulamadıkça, farkındalık beklemedikçe bu devran böyle gider.

Aynı hususlar yerel yönetimler için de geçerli.

Yanlış anlamayın tüm kademelerde tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş, körler sağırlar birbirini ağırlar misali. Herkes birilerinin adamı ya da öne sürmesi. Zira kendi koltuklarında rahatça oturabilmek için herkes bir alttakini organize etmeye çalışıyor.

Dolayısıyla iğneyi önce kendimize batırmak ve siyasi bir detoks yapmak lazım. Bunu şimdi yapmazsak çok daha geri gideceğiz.

Seçmenlerin, siyasi partilerin asli ve belirleyici unsuru olduğunu unutmamanız dileğiyle iyi haftalar dilerim.

Rüyamda savaş uçakları düşüyordu ki ortalık daha da kızışacak.

Kum saati çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.