Milli takımda 2020 Avrupa Şampiyonası serüveni başlıyor

Milli takımda 2020 Avrupa Şampiyonası serüveni başlıyor
22.03.2019
A+
A-

Türkiye, Avrupa Şampiyonası elemeleri H Grubu’ndaki macerasına Arnavutluk deplasmanında başlıyor. Ekimde bitecek serüvenin sonunda hedef finallere katılmak. 2020 Avrupa Şampiyonası’nın eleme statüsü lehimize…

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası yolculuğuna eleme periyoduyla başlıyor. H Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçta Arnavutluk’a konuk oluyor. 22.45’te başlayacak maçı Alman hakem Tobias Stieler yönetecek. Mücadeleyi TRT 1 yayımlayacak. Grubumuzda aynı saatte başlayacak diğer maçlarda Andorra, İzlanda’yı; Moldova da Fransa’yı konuk edecek. FIFA sıralamasında Türkiye 41’inci; rakibimiz Arnavutluk ise 61’inci basamakta.

Bu mücadeleyle, Türkiye’ye tarihinin en büyük başarısını, Dünya Kupası üçüncülüğünü yaşatan Şenol Güneş de Ay-Yıldızlıların başında dönüyor. Haziran ayıyla birlikte resmi sözleşme imzalayacak Güneş, iki maçlık özel görevlendirmeyle 15 yıl sonra kulübede olacak. Son maçında 2004’te Danimarka’ya 1-0 yenilen tecrübeli çalıştırıcı, millilerin başında çıktığı 50 karşılaşmada 23 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 yenilgi yaşadı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kaptan Emre Belözoğlu, Arnavutluk ile oynanacak karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bir muhabirin savunmada kimi oynatacağı sorusuna yanıt verirken Güneş`inAklımda bir plan var ama sizinle paylaşmayacağım demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

ARNAVUTLUK’TA KRİZ VAR

Ay-yıldızlılarda, sakatlanan Mehmet Topal’dan sonra İrfan Can Kahveci de forma giyemeyecek. Arnavutluk’ta da minik bir kriz hâkim. Tecrübeli kaleci Thomas Strakosha uçağı kaçırdığı için kadro dışı bırakıldı. Sol bek Ermir Lenjani aday kadroya ilk etapta çağrılmaması nedeniyle milli takımı bıraktığını açıkladı. 16 bin kişilik Loro Borici Stadı’nda tüm biletlerin tükendiği belirtildi. Türklere ayrılan bin kadar bilet de tamamen satıldı.

İKİNCİLİK YETECEK

Avrupa’nın 12 farklı ülkesinde düzenlenecek EURO 2020’ye 24 takımın 20’si eleme maçları sonunda belli olacak. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar şampiyona vizesi alacak. Diğer dört ekip ise, Mart 2020’de UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek takımların oynayacağı play-off karşılaşmaları yoluyla belirlenecek. Play-off’ta yer alan 16 takım arasında turnuvaya eleme yoluyla gitmeyi garantileyenler, haklarını devredecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.