Nilüfer Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek

Nilüfer Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek
22.10.2019
A+
A-

Türkiye’deki 50 kent konseyinin katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasın sonucunda Nilüfer Kent Konseyi, “En aktif çalışan” ve “En çok örnek alınan” kent konseyi sıralamasında birinci oldu.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 26. Dönem Genel Kurul Toplantısı, Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey’in çerçeve konuşması yapmak için davet edildiği genel kurul toplantısına, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve kolaylaştırıcı Özlem Polat da katıldı. İki gün süren toplantıda, Nilüfer Kent Konseyi’ndeki dönem sözcülüğü, Odunpazarı Kent Konseyi’ne devredildi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26. Dönem Genel Kurul Toplantısı çerçeve konuşmasında, Mahalle Komiteleri ve Nilüfer’de hayata geçirilen katılımcı yönetim modelini, kent konseyleri temsilcilerine aktaran Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey, deneyimlerini de paylaştı.

Çerçeve konuşmasının ardından, platformun ilke ve yöntemleri, kent konseylerinin çevre sorunlarına yaklaşımı ve yöntemleri, sivil toplum kuruluşları ile çalışma yöntemleri ve iş birlikleri, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkiler, çalışma grupları ve mahalle meclisleri atölyeleri gerçekleşti ve atölyenin sonuç bildirgesi üzerine tartışmalar yürütüldü.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 26. Dönem Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca, Nilüfer Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 25. Dönem Genel Kurul Toplantısı’nda 50 kent konseyinin katılımıyla Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Duru Şahyar Akdemir tarafından gerçekleştirilen anketin sonuçları da açıkladı.

Anket sonuçlarına göre Nilüfer Kent Konseyi, “En aktif çalışan” ve “En çok örnek alınan” kent konseyi sıralamasında birinci sırada yer aldı. Nilüfer Kent Konseyi’ni, Odunpazarı, Konak, Mersin ve Maltepe kent konseyleri takip etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.