Nilüfer’de 65 yaş üstü vatandaşların bayram keyfi

Nilüfer’de 65 yaş üstü vatandaşların bayram keyfi
24.05.2020
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, bayramın birinci gününde dışarı çıkma izini verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlara, düzenlediği konserlerle sürpriz yaptı. Yaşlıların bayram keyfine eşlik eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de onlarla birlikte müziğin ritmine uyarak günün tadını çıkardı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, verilen izin kapsamında üçüncü kez sokağa çıktı. Bayramın birinci gününe denk gelen sokağa çıkma izninde, 65 yaş ve üstü vatandaşlar bayram neşesi yaşadı. Refakatçileri ile saat 14.00 ile 20.00 arasında dışarı çıkan vatandaşlar güzel havada parklara akın ederken, Nilüfer Belediyesi’nin sürprizi ile karşılaştılar.

Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası, 6 ayrı noktada düzenlediği mini konserlerle dışarı çıkan yaşlıların bayram sevincini katladı. Roman Orkestrası, Beşevler Mahallesi’nde Nâzım Hikmet Çınarlığı’nda, İhsaniye Mahallesi’nde Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay Parkı’nda, Barış Mahallesi’nde Dalyan Parkı ve Koşu Yolu’nda, Cumhuriyet Mahallesi’nde Mine Parkı’nda, Ataevler Mahallesi’nde Şehit Jandarma Olcay Kaygılı Parkı’nda, Görükle Mübadele Evi önünde ve Balkan Mahallesi’ndeki Cevizli Park’ta verdiği konserlerle vatandaşlara ve onlara eşlik eden refakatçilerine güzel anlar yaşattı.

Sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilen konserler sırasında, isteyenlere maske verilirken, herkese bayram şekeri ikram edildi.

Evlerinden çıkamayan vatandaşlar da balkonlarından ve pencerelerinden müzikle coştular.

Başkan Erdem ile bayram havası

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile birlikte Görükle Mübadele Evi önündeki konser sırasında vatandaşların bu güzel gününe eşlik etti. 65 yaş ve üstü vatandaşların bayramını, sosyal mesafeyi koruyarak kutlayan Erdem, onlara bayram şekeri de ikram etti.

Başkan Erdem, Roman Orkestrası’nın müziğiyle coşan vatandaşlarla oynayarak bayramın tadını onlarla birlikte çıkardı.

Erdem, bayramda 65 yaş ve üstü vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Uzun süredir dışarı çıkamayan vatandaşlarımızla burada buluşarak güzel anlar yaşadık. Kucaklaşamadık ama birbirimize sevgimizi uzaktan ilettik. Roman Orkestramızın parçaları ile birlikte coştuk.

Bu yıl ilk defa pandemi nedeniyle bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ama bugünler de geçecek,  daha sağlıklı günlerde beraber olacağız. Nilüferliler’in, bütün halkımızın, Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.