Osmangazi Belediyesi’nden AK Parti’ye yakın vakfa 5 milyon TL’lik kıyak!

Osmangazi Belediyesi’nden AK Parti’ye yakın vakfa 5 milyon TL’lik kıyak!
09.10.2019
A+
A-

AK Partili belediyeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakıflarına yardım yapmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Bu yarışa Osmangazi Belediyesi de dahil oldu. Bursa’nın en büyük ilçelerinden Osmangazi’de ilçe sakinleri belediye hizmetlerini bekleye dursun, belediyenin AK Partili yöneticileri, AKP’lilerin kurucusu ve yöneticisi olduğu İlim Yayma Vakfı’na öğrenci yurdu inşa edecek ve belediye kasasından toplam 5 milyon 982 bin lira harcanacak.

Belediye, “Osmangazi Belediyesi İlim Yayma Vakfı Yurt İnşaatı işi” başlığıyla 21 Ağustos tarihinde ihale yaptı. İhaledeki şartnameler göre, 382 metrekare üzerine inşa edilecek olan bina 2+ 8 kat olacak. İhaleyi alan müteahhit firma, yer tesliminin ardından inşaat 400 takvim günü içinde binayı teslim edecek.

BİLGİ BİLE VERİLMEDİ

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre; AKP’lilerin kurucusu olduğu vakfa belediye kasasından para harcanarak yurt yapılmasına ilişkin BirGün’e konuşan Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Sefa Yılmaz, ihaleye ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

CHP’li Yılmaz, “Osmangazi Belediyesi’nde iktidar partisi AKP belediye encümeninde talep etmemize rağmen bize yer vermedi. Bu nedenle encümenin yaptığı ihale ve sair işlemlerden bilgi sahibi olamıyoruz. Osmangazi Belediyesi İlim Yayma Vakfı Yurt inşaatı işinden bilgimiz olmadı. Kaldı ki belediye başkanı bizim bugüne kadar belediye meclisinde verdiğimiz hiçbir soru önergesine cevap da vermemiştir” dedi.

(abcgazetesi.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.