Osmangazi’de piyanistler dinleyenleri büyüledi

Osmangazi’de piyanistler dinleyenleri büyüledi
12.04.2019
A+
A-

Osmangazi Belediyesi ve Özel Tan Okulları işbirliğiyle düzenlenen 6’ncı Piyano Festivali, sanatseverleri adeta büyüledi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale Bursa’nın farklı okullarından 54 öğrenci katıldı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalde, genç piyanistler İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve Gül Valsi gibi Türk eserlerin yanı sıra Ludwig Van Beethoven’dan Fur Elise, Wıllıam Duncombe’den Minuet in C, Frederıc Chopın’den Mazurka gibi dünyaca ünlü klasiklerden oluşan repertuarı çaldı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda öğretmenlere plaket, öğrencilere ise madalya takdim edildi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, “Belediye olarak geleceğin sanatçılarının bu tür organizasyonlarda yetişeceğine inanıyoruz. Bu düşünce ile Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri ve I. Murad Hüdavendigar’ı Anma gibi kültürümüzü ve maneviyatımızı yaşatacak etkinliklere imza atıyoruz. Aynı zamanda Osmangazi Oda Müziği Festivali, Liseler Arası Müzik Yarışması ve Meslek Tiyatroları Festivali ile sanatsal etkinlikleri de Bursalılarla buluşturuyoruz. Her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız” dedi.

Özel Tan Okulları Müdür Yardımcısı Sabiye Arifoğlu da gençlerin her anlamda gelişimine katkı sağlayan Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bizler çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, iyi bir üniversite hedefinin yanı sıra kendini ifade edebilen, sosyal başarısı yüksek ve iletişimi güçlü bireyler olarak yetişmeleri için de çaba sarf etmekteyiz. Deneyimlerimizle biliyoruz ki; müzik eğitimi bütün bunları sağlayabilmenin en güçlü etkenidir. Festival projemiz ile amacımız müzik kültürüne hizmet ederek sanat kalitesini ortaya çıkarmak ve çocuklarımızın duygularını enstrümanlarıyla yorumlayabilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.