Putin, sokağa çıkma yasağı yerine ücretli tatil ilan etti

Putin, sokağa çıkma yasağı yerine ücretli tatil ilan etti
26.03.2020
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sokağa çıkma yasağı yerine önümüzdeki haftayı ücretli tatil ilan etti.

Putin ayrıca 22 Nisan’da yapılması planlanan referandumun da ertelendiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, korona virüsle mücadelede yapılanları açıklamak için halka seslendi.

Yeniçağ’da yer alan habere göre; Sokağa çıkma yasağı yerine önümüzdeki hafta ücretli tatil ilan edildiğini duyuran Putin, eczane, market ve finans kuruluşları gibi yerlerin açık olacağını söyledi. Putin, ayrıca 22 Nisan’da yapılması planlanan referandumun ertelendiğini bildirdi.

Rusya’nın koronavirüsle mücadele edecek güçte olduğunu belirten Putin, temel önceliklerinin vatandaşların sağlığı olduğunu ifade etti. Önümüzdeki haftayı ‘ücretli tatil’ ilan eden Putin, 22 Nisan’da yapılması planlanan anayasa değişikliği halk oylamasının da ileri bir tarihe ertelendiğini vurguladı.

Putin, söz konusu ‘ücretli tatilin’ korona virüs salgınının yayılmasını önlemeye katkı sunacağının altını çizen Putin, halk oylamasının yeni tarihinin daha sonra doktorlarına tavsiyelerine göre belirleneceğini kaydetti.

Putin, “Halk oylamasının daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölgelerdeki ve ülke genelindeki durumun nasıl geliştiğini değerlendireceğiz ve yalnızca profesyonel görüşü, doktorların, uzmanların tavsiyelerini esas alarak halk oylamasının yeni günüyle ilgili karar alacağız” dedi.

Putin, 28 Mart-5 Nisan tarihleri arasındaki ‘ücretli tatil’ döneminde sağlık kuruluşlarının, eczanelerin, marketlerin, finans kuruluşlarının ve taşımacılık sektörünün yanı sıra tüm hükümet kurumlarının çalışmaya devam edeceğine dikkat çekti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.