Rusya’dan ilk resmi açıklama: Türkiye ile Suriye görüşüyor

Rusya’dan ilk resmi açıklama: Türkiye ile Suriye görüşüyor
15.10.2019
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye’nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını söyledi.

Suriye’deki son gelişmeler hakkında Rusya’dan ilk kez resmi bir açıklama geldi. Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Şam yönetimiyle Kürtler arasında Rusya’nın arabuluculuk yaptığını söyledi.

Lavrentyev; Türk ve Suriye ordularının sahada doğrudan karşı karşıya gelme ve çatışma içerisine girme ihtimallerine ilişkin olarak, “Bunun kimsenin menfaatine olmadığı gibi kabul edilemez bir şey de olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir şeyin gerçekleşmesine elbette izin vermeyeceğiz” dedi. Rus yetkili öte yandan, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin, Suriye ordusu askerlerinin konuşlanmasıyla sağlanması gerektiğini de söyledi.

‘OPERASYON KABUL EDİLEMEZ’

Rus yetkili, Türkiye’nin son harekatı konusunda Moskova ile Ankara arasında ise önceden bir anlaşma olmadığını söyledi. Lavrentyev, Türkiye’nin operasyonu için ‘kabul edilemez’ tanımı yaptı.

‘SURİYE İLE TÜRKİYE GÖRÜŞÜYOR’

Putin’in temsicisi, ‘Rusya’nın Türkiye ile Suriye arasında herhangi bir çatışmaya izin vermeyeceğini’ söyledi. Rus yetkilinin ‘Suriye ve Türkiye’nin görüşmeler yaptığını’ söylemesi dikkat çekti.

(tele1)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.