Seçilip İyi Parti’den istifa etti

Seçilip İyi Parti’den istifa etti
03.06.2024
A+
A-

AKP’den aday gösterilmediği için seçimlere İyi Parti’den katılan Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, 2 ayın sonunda İyi Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

27 Nisan’da genel başkanı değişen İyi Parti’de bir istifa haberi daha geldi. 31 Mart’ta Erzurum Horasan’dan belediye başkanı seçilen AKP patentli Hayrettin Özdemir, 2 ayın ardından İyi Parti’den istifa etti.

Ankara’ya giderek istifasını partinin genel merkezine sunan Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir’in daha önce siyaset yaptığı AKP’ye geçeceği öğrenildi. Özdemir partisi AKP’den aday olmayı başaramayınca seçim öncesi İyi Parti’ye gelmiş ve Meral Akşener’in takdiriyle Horasan’dan belediye başkan adayı gösterilmişti.

9 Mayıs’ta İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Özdemir, “En önemli ve en başta tebriğimiz Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na. Sayın Dervişoğlu bizim için çok kıymetli, değerli isimdir. İyi Parti camiasına, Türkiye’ye ve Türk milletine hayırlı olsun. Türkiye’nin meseleleri noktasında önemli hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bilgisi, birikimi, tecrübesiyle, bu görevi layıkıyla yapacağına da yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum” dedi. Hayrettin Özdemir, Dervişoğlu’na “Horasan Belediyesi” yazılı Çini işlemeli tabak hediye etmişti.

HAYRETTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, iş hayatında turizm ve seyahat işletmeciliği sektöründe yer aldı.

1989-1990 yıllarında vatani görevini yerine getirdi. 2024 mahalli idareler seçimleri için Erzurum’un Horasan ilçesinden Belediye Başkan Adayı olan Özdemir, yüzde 32 oy alarak Horasan Belediye Başkanı seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.