Seden Bozbey: Kadın güçlü olursa toplum da güçlü olur

Seden Bozbey: Kadın güçlü olursa toplum da güçlü olur
21.02.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey, Cumalıkızık ve Hüdavendigar mahallelerinde kadınlarla buluştu. Üreten kadınlara destek olmak için projeler ürettiklerini söyleyen Seden Bozbey, eşi Mustafa Bozbey adına kadınlardan destek istedi.

Bursa’da Millet İttifakı’nın adayı Mustafa Bozbey, kentte toplumun bütün kesimleriyle buluşurken eşi Seden Bozbey de kadınlarla bir araya gelerek onları dinliyor.

Seden Bozbey, Cumalıkızık’ta da Cumalıkızık Köyü Kadınları Eğitimi Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Şerife Uludağ ve dernek üyeleriyle buluştu. Cumalıkızık Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde de bulunan Seden Bozbey, yerli ve yabancı çok sayıda turiste hizmet sunan Cumalıkızık Mahallesi kadınlarına bu örnek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Seden Bozbey, “Cumalıkızık Mahallesi’ne her gün yüzlerce turist geliyor ve kadınların ürettikleri ürünlerden satın alıyor. Kadınlar  hem üretiyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Bu anlamda emek harcayan bütün  kadınlara teşekkür ediyorum, hepsinin ellerine sağlık. Kadın ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlenir. Biz Nilüfer’de kadın dernekleriyle birlikte çok güzel çalışmaları hayata geçirdik. Kadınların bir araya gelerek dernek kurmalarına destek olduk, onların üretimde yer alması ve ürettikleri ürünleri satabilecekleri pazarlara erişimlerini kolaylaştırdık.  Şimdi de bu anlayışı Bursa geneline yaymak için eşim Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Ben de onun adına, kadınların birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşayacağı bir Bursa sözü vererek desteklerinizi istiyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in Cumalıkızık Mahallesi gibi turizm bölgelerinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi veren Seden Bozbey, “Cumalıkızık’ta ve Bursa’nın diğer turistik bölgelerinde rehber sıkıntısı var. Buraya gelen turist sadece geziyor, etrafa bakıyor ve gidiyor. Bölge hakkında hiçbir bilgi sahibi olamıyor. Bu alanların daha iyi tanıtılması için rehberlere ihtiyaç var ve 1 Nisan’dan itibaren bu soruna da çözüm getireceğiz” diye konuştu.

Cumalıkızık Köyü Kadınları Eğitimi Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şerife Uludağ da derneğe üye 115 kadın bulunduğunu söyleyerek mahallenin sorunları hakkında bilgi verdi. Şerife Uludağ, Seden Bozbey’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Seden Bozbey, buradaki ziyaretin ardından tekstil ürünleri üreten kadınların bir araya geldiği Hüdavendigar Kadın Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Fatma Güler Samgarlı’nın karşıladığı Seden Bozbey, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üreten kadınların en büyük sorunlarından birinin  ürettikleri ürünlerin satışı olduğunu söyleyen  Seden Bozbey, bu sorunun aşılması için farklı projeler hazırlandığını söyledi. Bozbey, “Nilüfer’de bugüne kadar kadın derneklerinin  ürettikleri ürünleri satabilmesi için Konak Pazar Alanı’nda haftanın belirli günlerinde yer tahsisinde bulunduk ve üreticiyle tüketici arasında köprü oluşturduk” dedi.

Hüdavendigar Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Güler Samgarlı da Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e başarılar dileyerek Seden Bozbey’e gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.