‘Sezona Merhaba Sergisi’ Bursa Güzel Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı

‘Sezona Merhaba Sergisi’ Bursa Güzel Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı
27.11.2019
A+
A-
  • Tansel SAYLI/SONHABER16.COM

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği üyeleri, ‘Sezona Merhaba Sergisi’ni Bursa Güzel Sanat Galerisi’nde izlenime açtı.

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği üye 38 sanatçı 59 eser ile ‘Sezona Merhaba Sergisi’ni Bursa Güzel Sanat Galerisi’nde izlenime açtı.

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Nilgün Solakozlu, Tansel Saylı ile birlikte sergideki eserleri izledi.

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Nilgün Solakozlu, 6 Aralık 2019 tarihine kadar gezilecek olan sergi hakkında bilgi verdi. Bu güne kadar 8 kişisel sergi açtığını,  yurt dışında 2 olmak üzere çeşitli illerde 100’den fazla sergiye katıldığını hatırlatan Solakozlu, derneklerinin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

 

Solakozlu, “Derneğimizin amacı; Bursa ve çevresindeki plastik sanatlarla ilgili eserleri meydana çıkarmak, sergilemek ve korumak. Halkta güzel sanatlarla ilgiliyi uyandırmak… özellikle resim sanatlarının gelişmesine yardımcı olmak,  öncülük etmek, üyesi olan Sanatçıların haklarını korumak, savunmak, eserlerini değerlendirilmesini sağlamak,  genç Sanatçıların yetiştirilmesine ve gelişmesine yardım etmek. Kurs, seminer, panel,  konferans vb. eğitici çalışmalar düzenlemek. Derneğimiz,  sosyal ve kültürel alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyetler gösterir” dedi.

 

2020 YILI FAALİYETLERİ

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin 2020 yılını faaliyet programları hakkında da açıklama yapan Solakozlu, “Aralıkta üyelerimizle bur yılbaşı yemeğimiz var. Bu üyelerimizi motive etmek için müzikli bir yemek. 16 Ocak’ta İstanbul’dan hiperrealist bir ressam konuğumuz olacak onunla workshop yapacağız. 6 Nisan’da Konak Kültürevi’nde yine karma bir sergimiz var. Onun konusu 15 Nisan dünya sanat günü olabilir. Tam o tarihe denk gelmese de. Eskişehir ve İzmir için sergi başvurularımız henüz sonuçlanmadı. Geçen yıl resim öğretmeni olmayan bir köye öğrencilere resim malzemeleri alarak gittik ve birlikte resim yaptık. Çok güzel bir etkinlikti. Ocak ayından sonra yine tespit edeceğimiz bir okulda böyle bir çalışma yapacağız. Her yıl bir doğa gezisi yapıyoruz. Şu anda o da yer ve zaman olarak belli değil” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.