Subaşı: ‘30 bin Suriyeli, belediyelerde mi istihdam edilecek?’

12.09.2018
A+
A-

Yaklaşık 30 bin Suriyeli mültecinin belediyelerde temizlik elemanı olarak istihdam edileceği iddiasına muhalefetten sert tepki geldi.

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “BM ve UNESCO, yaklaşık 30 bin Suriyeli mültecinin belediyelerin temizlik gibi işlerinde istihdam edilebilmesi için AKP’ye ve Hükümet’e baskı yapıyor. Bakanlıktan geçen hafta İŞKUR üzerinden Suriyeli mülteci alınacağını belirten resmi yazısı geldi. Diğer Büyükşehir’lere başka yazılar da gönderilmiş” ifadeleri Bursa’da gözleri Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerine çevirdi.

BU YÜKÜ KALDIRAMAYIZ!

Konuyla ilgili muhalefet temsilcilerinden de sert tepkiler yükselmeye başladı. İYİ Parti teşkilatları ilçe belediyelerinde yakın zamanda personel alımı olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor.

Bursa’nın ikinci büyük ilçesi olan Yıldırım’da etkin ve yapıcı muhalefet görevi üstlenen İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, “Türkiye genelinde 30 bin Suriyeli’nin belediyelerde istihdam edileceğini, belediyeler arasında Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi de bulunduğunu öğrendik. Biliyorsunuz ilçemizin en önemli problemi; bir numara işsizlik, iki numara trafik’’ dedi.

KENDİ İNSANIMIZ AÇKEN…

Bu işsizlik konusuna bir de Bursa’da yaşayan çoğu vasıfsız 300 binin üzerinde Suriyeli eklendiğini ifade eden Başkan Subaşı, ‘’Hükümete dış kaynaklı, dolaylı baskılar ile yaklaşık 30 bin Suriyeliyi iş sahibi yapacaklar. Ekonominin yoğun bakımda olduğu bir dönemde, ben iktidara ve belediyelere sesleniyorum. Bizim birçok kendi insanımız açıkta iken, işsizken bunu vatandaşa anlatamazsınız. Ülkesinden göçkün bu insanlara bizim insanımızdan başka sahip çıkan olmadı. Şimdi de İdlib’de 3,5 milyon insanın dramı yaşanıyor. Türk halkı olarak vahşete ve çaresizliğe göz yummayız. Muhtemelen oradan da Türkiye’ye sığınanlar olacak. Bu kadar ekonomik yükü kaldıramayız. Belediyelerde zorunlu alım yapılacaksa, önce gerçekten mağdur durumda olan kendi vatandaşlarımızdan başlamalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.