TELKODER: Yerel seçimin kilidi gençler ve fiber internet

TELKODER: Yerel seçimin kilidi gençler ve fiber internet
04.02.2019
A+
A-

Türkiye’nin yerel seçimin havasına girdiği bugünlerde belediye başkan adaylarının topluma sağlayacakları katkıları kapsamında dijitalleşme yolundaki vaatleri de merak ediliyor.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, elektrik ve su gibi yaşamsal bir kaynak haline gelen fiber internetin seçim beyannamelerinde yer almasının önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Arıak, gençler başta olmak üzere tüketicilerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde, diğer illerde ve yörelerde daha hızlı internet istediklerini belirtiyor.

Arıak, hızlı internetin şehirlerin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek yerel yönetime aday olanların bu durumu mutlaka dikkate almaları gerektiğini belirtiyor.

Dönem dönem basında da dile getirilen bu konunun seçimde kullanılacak oylarda büyük bir etkiye sahip olacağını vurguluyor.

Arıak’a göre, başkan adaylarının seçim beyannamelerinde fiber internete yönelik çalışmaların ön sıralarda olması ve her hanenin internete rahatlıkla ulaşması için yapacaklarını içeren taahhütlerini belirtmeleri gerekiyor.

Fiber altyapı konusu uzun zamandır ülke gündemini işgal ediyor ve vatandaşların yoğun taleplerinin karşılanması için şehirlerin bu altyapıyla donatılması bekleniyor. Bu konunun Mart ayında yapılacak seçimlerde önemli bir gündem maddesi olarak ele alınması gerekiyor. Zira tüm vatandaşlar yüksek hızlı internete ulaşmak istiyor ve bunu sağlayan, bu konuda çalışmalar yapan bir yerel yönetim anlayışı da vatandaşların oy verme eğilimlerini etkiliyor.

TELKODER, uzun süredir internetin Türkiye’de gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konularda telekomünikasyon sektöründeki tüm işletmeciler, kamu ve tüketicilerle çalışmalar yapan dernek her haneye yüksek hızda fiber internetin götürülmesi gerektiğini savunuyor.

Bu sonuç elde edilirse Türkiye’nin dünyada önemli bir konuma geleceğini aktaran TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak fiberin gelişmesiyle birlikte ülke olarak başta 5G olmak üzere pek çok konuda söz sahibi bir konuma kavuşacağımızın altını çiziyor.

Fiber internet konusunun sadece TELKODER’in ve telekomünikasyon sektöründeki şirketlerin değil vatandaşların ve dolayısıyla devletin de üzerinde durduğu bir konu olduğunu ifade eden Arıak özellikle seçim atmosferinin yerleştiği bugünlerde yerel yönetimlere aday olanların seçim vaatleri arasında fiber internetin yaygınlaşması üzerine yapılacak çalışmaların öncelikli bir konu başlığı olarak yer alması gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.