Uluslararası tahkim gelişmeleri İstanbul’da ele alınacak

Uluslararası tahkim gelişmeleri İstanbul’da ele alınacak
14.02.2019
A+
A-

TOBB, ICC Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı iş birliğiyle organize edilen “Uluslararası Tahkim Konferansı” yarın İstanbul’da düzenlenecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı iş birliğiyle Uluslararası Tahkim Konferansı yarın İstanbul’da yapılacak.

Wyndham Grand İstanbul Otel’de gerçekleştirilecek konferansta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin açılış konuşması yapması bekleniyor.

Alanında uzman hakemler, kamu, özel sektör, oda ve borsaların hukuk müşavirleri, Yargıtay üyeleri, hakimler, avukatlar ve akademisyenlerin katılacağı konferans kapsamında ICC tahkiminin genel özellikleri ve güncel gelişmeler, kullanıcıların etkin bir uyuşmazlık çözüm mekanizması olarak tahkime bakış açıları, Türkiye’de bugünkü tahkim ortamında yargının rolü, uluslararası tahkimde delil ikamesi usulüne ilişkin konular ele alınacak.

Konferans ile Türkiye’de milletlerarası ticari ve yatırım tahkiminin gelişimine katkıda bulunulması, İstanbul’un bir uyuşmazlık çözüm merkezi olarak ön plana çıkarılması ve Türk tahkim camiasının ulusal ve uluslararası seviyede tanıtımının yapılması amaçlanıyor.

Dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası kuruluşu olan ICC, Birinci Dünya Savaşı’nın uluslararası ticarete verdiği zararı hafifletmek amacıyla bir grup girişimci tarafından “barışın tüccarları” sloganıyla kuruldu. Merkezi Paris’te bulunan ICC, 100’den fazla ülkedeki üyeleri aracılığıyla 45 milyondan fazla şirketi ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil ediyor.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.