URTEB’ten Rektör Kılavuz’a ‘rekabet’ ziyareti

URTEB’ten Rektör Kılavuz’a ‘rekabet’ ziyareti
23.10.2019
A+
A-

URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaretinde, öğrencilerin başta rekabet, teknoloji ve pek çok özel sektör alanında kazanım elde etmelerine katkı koymak amacıyla üniversite bünyesinde kurulan Rekabet Merkezi için destek istedi.

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u makamında ziyaret ederek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kurulan ve alanında ilk ve tek olan Rekabet Merkezi çalışmalarını ve projelerini aktararak destek istedi.

URTEB’e bağlı olarak, Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve bölge sanayicilerinin destekleriyle faaliyet gösteren Rekabet Merkezi’nin amacını, üniversite öğrencileriyle sanayiciyi ve iş dünyasını buluşturarak karşılıklı diyalog ağını güçlendirmek, sanayinin ihtiyaç duyduğu mezun profiline uygun, 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip öğrenci yetiştirmek olarak özetleyen Özenalp, şunları söyledi: “Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimizin, öğrenim hayatları boyunca imkânlarının yetersizliği, öğrencilerin doğru yönlendirilememesi, yetenekli oldukları alanları keşfedememeleri, potansiyellerini harekete geçirecek bir alan bulamamaları gibi daha pek çok nedenle mesleki kazanımlar sınırlı kalmaktadır. Kişisel gelişimlerini öğrenim hayatları içerisinde sağlayamayan öğrencilerin, mezun olduktan sonra istihdam edilme güçlüğü yaşadıkları bir gerçektir. Eğitim sistemi içinde gençleri doğru kanalize edebilen, mesleki açıdan daha donanımlı iş gücü yetiştirebilen, üretimi en yüksek seviyede tutmayı hedefleyen ve bu çerçevede teknolojik gelişmeleri takip eden sivil toplum kuruluşları ve diğer aktörler, uluslararası alanda ses getiren pek çok gelişmeye ev sahipliği yapmaktadır. URTEB olarak Rekabet Merkezi Projesi ile birlikte ülkemiz gençlerinin potansiyellerini ortaya çıkarıyoruz. Üniversite öğrencileriyle sanayiciyi ve iş dünyasını buluşturarak karşılıklı etkileşim ve fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Sanayinin donanımlı birey ihtiyacına cevap vermek adına öğrencileri, onların ilgili ve başarılı oldukları alanlarda destekliyoruz. Sanayiden üniversiteye hemen her alanda faaliyet göstererek bu açığın en kısa süre içerisinde kapanması için var gücümüzle çalışıyoruz.”

NİTELİKLİ NESİL İNŞASINA KATKI

Rekabet Merkezi’nin, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tüm üniversite öğrencilerine yönelik faaliyet gösterdiğini vurgulayan Genel Başkan Özenalp, “Merkezimiz üniversite-sanayi işbirliğine destek niteliğinde çalışmalar yaparken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bulunan URTEB Rekabet Merkezi eğitim salonunda da öğrencilere yeteneklerini keşfedebileceği imkânlar sağlanarak, başta rekabet, teknoloji ve pek çok özel sektör alanında kazanım elde etmelerine ön ayak olunmaktadır. Merkezimiz, alanında yetkin kişilerle gerçekleştirdiği eğitimler, seminerler, yetiştirme programları ve yurtiçi-yurtdışı staj imkânlarıyla tüm öğrencileri buluşturarak daha nitelikli bir nesil inşasına katkı sunmaktadır” dedi.

URTEB Rekabet Merkezi’nin; Rekabet Zirvesi, Genç Girişimci Yetiştirme Programı, E-Ticaret Zirvesi gibi 2019-2020 faaliyetleri hakkında da bilgi veren Özenalp, Rektör Kılavuz’a, çalışmalarımızı bu dönemde sizinle birlikte taçlandırabilir miyiz?” sorusunu da yöneltti.

ÜLKEYE VE KENTE BİRLİKTE KATMA DEĞER KATACAĞIZ

Üniversite-kent-sanayi ilişkilerini yeniden sağlamak için kolları sıvadıklarını, “Danışabilen yanılmaz” ilkesiyle hareket ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kılavuz da, “Sivil topluluğunun her tür kademesiyle üniversitenin buluşmasını hedefliyoruz. Şu an arzu edildiği noktada değil. Bu işbirliklerinden çok önemli geri dönüşler alıyoruz. Ne kadar geliştirebilirsek, üniversite ne kadar kentin içinde olur, kent ne kadar üniversitenin içerisinde olursa bu birliktelikler Bursa’ya ve ülkeye katma değer sağlar” diyerek desteğe hazır olduklarını bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.