Uysal: Türk siyasetinin, Özal’ın bütünleştirici siyasi anlayışına ihtiyacı var

Uysal: Türk siyasetinin, Özal’ın bütünleştirici siyasi anlayışına ihtiyacı var
17.04.2019
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen anma programlarına katıldı.

İlk olarak 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın Topkapı’daki Anıt Mezarında düzenlenen resmi törene katılan Genel Başkan Uysal’a; İstanbul İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, GİK ve MKK üyeleri, İstanbul İl Teşkilatı, yerel seçimlerde İstanbul’da aday olan belediye başkan adayları ile partililer eşlik etti.

Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile ailesine derin üzüntülerini ve taziyelerini ileten Genel Başkan Uysal, bir süre sohbet etti. Programda dualar edilerek anma programı sonlandı.

Sonrasında Genel Başkan Gültekin Uysal ve partililer, merhum şehit Başbakanımız Adnan Menderes ile Bakanlarımız Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun Anıt Mezarlarına da ziyaret gerçekleştirerek, dua etti, Allah’tan rahmet diledi.

Program çerçevesinde bir otelde düzenlenen kahvaltılı anma programında konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türk demokrasi geleneğinin abide şahsiyetlerinden, biz hürriyetçi demokratların gönlünde mukim devlet adamı 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının 26. senesinde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Uysal, Özal’ın memlekete yaptığı hizmetler ve Türkiye’ye çağ atlatan atılımlarını anlatarak minnet duygularını dile getirdi. Özal’ın özellikle birleştirici, bütünleştirici siyasi anlayışına vurgu yapan Genel Başkan Gültekin Uysal, Türk siyasetinin şu an geldiği noktada bu birleştirici siyaset modeline duyulan özlemi ve zaruri olan ihtiyacı ifade etti.

Kahvaltılı anma programına Genel Başkan Uysal’ın yanı sıra 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın çok sayıda yakın çalışma arkadaşları, Anavatan Partisi’nde görev alarak çeşitli hizmetlerde bulunan partililer ile partiye gönül vermiş sevenleri de hazır bulundu.

Ayrıca Demokrat Parti İl Başkanları da illerindeki çeşitli camilerde 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın vefat yıldönümü dolayısıyla mevlüt okuttu, dualar ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.