Uyuşturucu davasında ünlülere hapis cezası!

Uyuşturucu davasında ünlülere hapis cezası!
16.05.2019
A+
A-

Oyuncular Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy ve şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında bulunduğu 20 sanığın “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan yeniden yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 13 sanık “uyuşturucu kullanmak” suçundan 10 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezaları ertelendi.

Oyuncular Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy ve şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında bulunduğu 20 sanığın “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan yeniden yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

“KONUMUMDAN DOLAYI TARLABAŞI’NDAN UYUŞTURUCU ALAMAM”

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’ndeki 2. duruşmaya şarkıcı Cenk Eren’in de bulunduğu 5 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan şarkıcı Cenk Eren 6 yıldır süren dava nedeniyle zor anlar yaşadığını belirterek, “Bir sanık beraber uyuşturucu kullandığımızı ve uyuşturucuyu Tarlabaşı’ndan beraber aldığımızı söylemişti. uyuşturucu Konumumdan dolayı Tarlabaşı’ndan uyuşturucu almam mümkün değildir” dedi.

“DOKTORA GİDİP TEDAVİ OLDUM”

Yıllar önce yurtdışında uyuşturucu madde denediğini ancak Türkiye’de kullanmadığını söyleyen Eren, “Türkiye’ye dönünce çok pişman oldum. Utandım. Doktora gidip tedavi olmaya başladım. Yoğun bir ilaç tedavisi gördüm. Adli Tıp sonuçlarında idrarımda uyuşturucu madde çıktı. Ama o kullandığım yoğun antidepresanların etken maddesidir” diye konuştu.

“TORBACI’ DENİLDİ, SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİM”

Yerel mahkemede aldığı ceza için üzgün olduğunu belirten şarkıcı Eren, “Ceza korkunçtu. En fenası bir konserden sonra bir hanımefendi kulise girdi ‘sen bizim çocuklarımızı mı zehirliyordun yazıklar olsun’ dedi. Annem ve ablam bu davanın sonucunu göremeden öldü. Sosyal medyada linç edildim. ‘Torbacı, uyuşturucu satıcısı’ dendi. Bu iftira çok ağır. Yurt dışında denediğim için de çok pişmanım ve utanıyorum. Burada hiçbir zaman kullanmadım. Türkiye’de de istedim getirdiler ama alıp kullanmadım. Korktum” dedi. Mahkemeye tekrar kan ve idrar örneği verip inceleme yapılmasını talep etti.

ÜNLÜ İSİMLERİN DE OLDUĞU 13 SANIĞA 10 AY HAPİS

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Ardından sanıklara son sözü soruldu. Sanıkların beraatını talep ettiği davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, yerel mahkemenin sanıklar hakkında verdiği hapis cezalarını kaldırdı. Aralarında ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren’in de bulunduğu 13 sanık “uyuşturucu madde kullanma” suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezası ertelendi.

DİĞER SANIKLARA “TİCARET” SUÇU

Mahkeme, diğer 5 sanığa ise “uyuşturucu madde ticareti yapma” suçundan 8 yıl 4 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. 2 sanığın dosyası ise avukatları olmadığı gerekçesiyle ayrıldı.

ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ HAKKI

Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 13 sanığın bu karara bir üst mahkeme olan 5. Ceza Dairesi’ne itiraz hakkı bulunuyor. 3 sanık ise verilen ceza miktarı gereğince Yargıtay’a itiraz edebilecek.

NE OLMUŞTU?

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu ‘uyuşturucu’ davası İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nce geçtiğimiz yıl karara bağlandı. Yıllarca süren davada mahkeme, oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca gibi isimlere “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2’şer ay, şarkıcı Cenk Eren’e 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.

Diğer sanıklar ise “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2 ay ile 18 yıl 9 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştı. 34 sanıklı davada sanıkların karara itiraz etmesi üzerine İstinaf Mahkemesi 14 sanığın dosyasını ayırarak 20 sanığı yeniden yargılama kararı verdi.

(HT)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.