Veliler dikkat!

Veliler dikkat!
31.03.2020
A+
A-

Velileri ağlarına düşürmeye çalışan fırsatçılar uzaktan eğitim programı EBA’yı hedef alarak velileri dolandırmaya başladı.

Türkiye, koronavirüsle mücadeleye devam ederken fırsatçılar her alanda kendini gösteriyor. Son olarak velileri gözlerine kestiren fırsatçılar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim portalı olarak kullanılmakta olan EBA programının çalışmadığı bahanesiyle öğrenci velilerine ulaşıp uzaktan eğitim vaadi karşılığında sözleşme imzalatmaya başladı.

İstanbul kuruluşlu olan bir firmanın, Bursa’da birçok veliye ulaşarak “EBA çalışmıyor. Online sistemde size uzaktan eğitim vereceğiz” diyerek saati 200 lira karşılığında 24 aylık sözleşme imzalatarak 5 bin 200 lira dolandırdıkları ileri sürüldü.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI VELİLER UYARILIYOR

Velilerden gelen tepkiler üzerine harekete geçen yetkililer, okul yöneticilerini ve velileri bu konuda uyardı.

Yapılan uyarıda, “Sayın velimiz, Bakanlığımız tarafından uzaktan eğitim portalı olarak kullanılmakta olan EBA programının çalışmadığı bahanesiyle öğrenci velilerine ulaşıp uzaktan eğitim vaadi karşılığında sözleşme imzalatmak isteyen şahıslara itibar edilmemesi, bu şahıslardan herhangi bir hizmet alınmaması, eğitim öğretim işleriyle ilgili mutlaka sınıf rehber öğretmenleriyle iletişim içinde olunması önem  arz etmektedir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.