Yahya Bahadır: Camiler siyaset değil, ibadet yeridir

Yahya Bahadır: Camiler siyaset değil, ibadet yeridir
30.05.2020
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzman Dr. Yahya Bahadır, “Camileri siyasetin merkezi, din görevlilerini iktidarın sözcüsü yapmak millete ihanettir.”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzman Dr. Yahya Bahadır, yaptığı basın açıklamasında camilerin siyaset yeri olmadığını ifade ederek, “Camileri siyasetin merkezi, din görevlilerini iktidarın sözcüsü yapmak millete ihanettir” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzman Doktor Yahya Bahadır, gündeme ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. AKP iktidarıyla birlikte camilerin siyaset sofrasına alet olduğunu ifade eden İYİ Partili Bahadır, “AK Parti iktidarıyla birlikte milli birlik ve beraberliğimizi temsil eden devletimizin bütün kurumları ile birlikte camilerimiz de maalesef siyaset sofrasına alet oldu ve olmaya da devam ediyor. Mevcut iktidarın kutuplaştırma çalışmaları yetmiyormuş gibi şimdide kutsal mekânlarımız da bu hastalığın merkezine çekilmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”AK Parti iktidarıyla birlikte milli birlik ve beraberliğimizi temsil eden devletimizin bütün kurumları ile birlikte camilerimiz de maalesef siyaset sofrasına alet oldu ve olmaya da devam ediyor. Mevcut iktidarın kutuplaştırma çalışmaları yetmiyormuş gibi şimdide kutsal mekânlarımız da bu hastalığın merkezine çekilmek istenmektedir.

Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden ve de İslam’ın özüne de aykırı olan bu hastalıklı yaklaşımın son örneğine salgın sonrası Bursa Mihraplı Camii’nde dün kılınan ilk Cuma namazında tanık olduk. AK Parti’nin Bursa Milletvekilleri olan Hakan Çavuşoğlu ve Refik Özen’e Cami de İmam tarafından Cuma’nın farzı biter bitmez isimleri anons edilerek Protokol uygulaması yapılması tüm cemaati olduğu gibi bizleri de şaşkınlığa sevk etmiştir.

Dinimiz İslâm’ın sembolü olan camiler, müminlerin bir araya geldikleri, huzur ve güven buldukları, şefkat ve merhamet duygularını yaşadıkları, Allaha en yakın oldukları, kutsal mekânlardır.

Fakir ile zenginin, memur ile amirin, nefer ile komutanın, işçi ile patronun, ağa ile marabanın ve de önemlisi millet ile vekilinin, kısaca her müminin, omuz omuza aynı safta durduğu camiler; bu özellikleri ile insanlara kul olduklarını hatırlatır, statüsü ne olursa olsun insanların  Allah’ın huzurunda  eşit olduklarını anlatırlar.

Camileri siyasetin merkezi, din görevlilerini iktidarın sözcüsü yapmak millete ihanettir.

İmam- ı Azam’ın  “Sultanın sofrasına oturan âlimin fetvasına itibar edilmez.” Uyarısı da asırlar öncesinde bir ibretlik mesaj olarak bizlerin kulaklarına küpe olması gerekirken Camileri siyasetin merkezi, bazı din görevlilerinin de iktidarın sözcüsü gibi davranması dinimize ve milletimize yapılabilecek en büyük yanlıştır.

İYİ PARTİ Bursa İl Başkanlığı olarak diyoruz ki;

Ey muktedirler, Camilerimiz ikbal ve siyasal rantınızın merkezi değildir.  Yüce dinimiz İslam’a zarar vermek istemiyorsanız, aziz milletimizin birliğine, beraberliğine zeval getirmek istemiyorsanız bu sevdanızdan vazgeçin, Camilerimizden elinizi çekin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.