Yavuz Ağıralioğlu Bursa’da konuştu: EYT’lilere verilen sözler tutulmadı

Yavuz Ağıralioğlu Bursa’da konuştu: EYT’lilere verilen sözler tutulmadı
15.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahalle Başkanlarımızın Tanıtımı ve Toplu Üye Katılım Töreni’ programına katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT konusunda verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Ağıralioğlu, “EYT ile ilgili birinci hassasiyet şudur; devlet sözünü tutabilmelidir. Sözünü tutan devlet itibarlıdır. Bazen devlet sözünü tutarken zarar da eder. Ama devletin sözünü tutmaması mı yoksa zarar etmesi mi arasında kalınca devletin sözünü tutarak zarar etmesi daha makbüldür. Çünkü devleti ayakta tutan verdiği sözü tutabilme kabiliyetidir. Siz bu insanlara söz vermişsiniz, verdiğiniz sözün arkasında Türk devletini iradesiyle göstermek zorundasınız. Osmanlı Devleti’nin yerine küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’nın borçlarını bile ödedi. Devlet söz verdiği zaman sözünü tutar. Arkadaşlarımız kaynak bulamıyoruz mazeretlerini EYT’lilere değil müteahhitlerine söylesin” dedi.

‘AK PARTİ ELEŞTİRİLERLE KARŞI KARŞIYA’

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ‘Gelecek Partisi’ ve Ali Babacan’ın kurması beklenen yeni parti ile ilgili konuşan Ağıralioğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kast ederek söylüyorum, siyasetin bir adamın iradesine bağlı hale geldiği anlarda itiraz etmek siyasetin itibarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı da mevcut şartlarda partisinde demokrasi yok diye, memleketinde demokrasi standartları kötü diye partinin içerisinde de liyakat atama usulleri de hatalı diye Türkiye’de liyakat ehliyet dengesi kurulamadı diye itiraz etti ve 18 yıllık itibarının arkasında ve Tayyip Bey’in bu itirazı vardı. O yüzden biz İYİ Parti olarak Türk siyasetinde yanlışa yanlış diyebilmek cesaretini göstermeyi başlı başına bir kıymet olarak sayıyoruz. Ama siyasetin azı sadece doğruları söylemek değildir. Söylediğiniz doğruları kimlerle söylediğiniz de önemi vardır. Biz siyasi partilerin çeşitliliğinin Türk demokrasisine katkı getireceğine inanıyoruz” dedi.

AK Parti’nin şimdiye kadar dışarıdan gelen eleştirilere yanıt verdiğini ancak ilk kez kendi içinden çıkan kurucularının, en parlak dönemin kurmaylarının eleştirileriyle karşı karşıya kalacağını söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Bu iç eleştiriye AK Parti’nin cevap vermesi bunun sürecinde bu cevapların Türk demokrasisine getireceği kaliteyi hep birlikte göreceğiz. Sadece tek hassasiyet taşıması lazım. Hırsa alet etmemek gerekiyor. Eleştiri de olacak, nezaket kaybetmeden. Siyasi kavga da olur ama iftiralara bulanmadan. İYİ Parti olarak memleketin bu kadar örselendiği zamanda siyasetin konuşulma argümanlarının nezaket sınırları içerisinde tutulmasını doğru buluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘YANLIŞLAR YAPILMIŞTIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Şehir Üniversitesi üzerinden yaptığı eleştirilere değinen Ağıralioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının geçen gün partisinin eski kurmaylarının hepsini kast ederek itiraz edenlerin özelinde onlara dolandırıcılar demesini yakıştıramadık. Bunlar sizin ekonominizi, milli eğitiminizi, dış işlerinizi, partinizi ve memleketinizi emanet ettiğiniz insanlar. Bunlara dolandırıcı demek siyasi olarak Tayyip Bey’in de altından kalkabileceği bir itham değildir bence. Yanlışlar yapılmıştır. Biz yapılan yanlışları ayrı konuşabiliriz ama siyasetin kendine ait bir zarafet üslubu olmalı. Ona ihtimam göstermek lazım” dedi.

Milletin siyasetçileri birbirine galiz küfürler ederken görmemeleri gerektiğini söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, “Yeni partilere muvaffakiyetler dileriz. Tayyip Bey’e şimdi itiraz eden arkadaşlar, müttefiki iken iyiydi. Onlar Tayyip Bey’i rakip olarak görecekler. Tayyip Bey rakip olarak çok dayanılmaz bir adamdır. İYİ Parti olarak biz, Tayyip Bey gibi kuralları çok esneten ya da delen bir rakibin karşında 2 yıl ayakta kaldık. Uğramağımız hakaret, rencide edilmediğimiz siyasi mevzi, ağır ithamlarla karşılaşmadığımız hiçbir yer kalmadı. 5 milyon insan bu seddin karşında durduk. Şimdi Ümmet-i Muhammed’in ne çektiğini görsün diğer partiler. Muvaffakiyetler dileriz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.