Yeni yabancı kuralı, Süper Lig’in değerini tehdit ediyor

Yeni yabancı kuralı, Süper Lig’in değerini tehdit ediyor
19.03.2019
A+
A-

KPMG Football Benchmark ekibi, yeniden düzenlenmesi beklenen yabancı kuralının getireceği mali durumu inceledi. Dört büyükler ve Başakşehir’in kadrosunda toplam 66 yabancı oyuncu bulunuyor. Bu kulüplerin toplam 356 milyon 200 bin euroluk kadro değerinin 245 milyon 150 bin eurosunu yabancı oyuncular oluşturuyor

Türk Futbolu bir kez daha yabancı sınırlaması tartışmasının içine düştü. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplerle alacağı ortak karar doğrultusunda gelecek sezondan itibaren yabancı sınırlamasını 6+2+2 olarak düzenleyeceği iddia ediliyor.

KPMG Football Benchmark ekibi de yeniden düzenlenmesi beklenen yabancı kuralının kulüplere getireceği mali durumu inceledi.

Aslan’ın yabancıları 74 milyon 500 bin euro

Şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ile Galatasaray ve zor günler yaşayan Fenerbahçe’nin kadrosunda 14 yabancı oyuncu bulunuyor. Galatasaray’ın 89 milyon 750 bin euroluk kadro değerinin 74 milyon 500 bin eurosunu yabancı oyuncular oluşturuyor. 52 milyon 450 bin euroluk Başakşehir’in yabancılarının değeri ise 36 milyon 350 bin euro… Fenerbahçe’nin 97 milyon euroluk kadro değerinin 61 milyon eurosunu yabancı oyuncular oluşturuyor.

77 milyon euronun 57 milyonu yabancı

Başakşehir ve Galatasaray’ın ardından ligde üçüncü sırada yer alan Beşiktaş’ın kadrosunun maliyeti 77 milyon 180 bin euro… Siyah-beyazlılar’ın bu değerinin 57 milyon 800 bin eurosu 12 yabancı oyuncusuna ait. 40 milyon euro kadro değeri olan Trabzonspor’un ise 12 yabancı oyuncusu var. Bu oyuncuların toplam değeri 15 milyon 500 bin euro.

Kulüp değerlerinde ciddi bir düşüş olacak

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, “Yabancı kuralında yapılacak değişiklikle kulüplerin kadro değerlerinde büyük bir düşüş olacağı değerlendirilmekte. Ellerinde çok fazla yabancı oyuncu bulunduran kulüpler, birçok oyuncuyla ya yollarını ayırmak zorunda kalacak ya da oynatmadıkları oyuncular için yüksek ücret ödemek zorunda kalacak. Bu durum da hem ligin hem de kulüplerin değerini ciddi anlamda düşmesi anlamına gelecek. Sürece hazır olmayan kulüpler büyük bir mali yükün altına girmiş olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.