Z kuşağının %82’si kariyerlerini lise çağında çiziyor
İş dünyasındaki rekabetin artmasıyla birlikte gelecekteki işgücünün %27’sini oluşturacak Z kuşağı, çok yönlü eğitim programı sunan kurumları tercih ediyor.
Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte iş dünyasındaki rekabet artıyor. Gelecekteki işgücünün %27’sini oluşturacak Z kuşağı ise meslek hayatında başarılı olmak için çok daha önceden harekete geçerek eğitim hayatlarını birçok kanaldan destekliyor.
ECMC ve Vice Media’nın 14 – 18 yaş grubundaki öğrencilerle yaptığı ankete göre gençlerin %82’si henüz lisedeyken kariyerlerine odaklandığını belirtirken, %74’ü de liseyi bitirdikten sonra hangi mesleği seçeceklerine önceden karar vermenin önemli olduğunu aktarıyor. Kariyer yaşamlarını henüz lisedeyken şekillendirmeye başlayan Z kuşağı öğrencilerinin %81’i iş dünyasında ihtiyaç duyacakları becerileri göz önünde bulunduruyor. İzmir’de faaliyet gösteren Eraslan Okulu ise ‘çok yönlü lise’ anlayışıyla geliştirdiği eğitim modeli ile değişen dünya düzeninde ihtiyaçlara karşılık verebilecek bireyler yetiştirmeye odaklanıyor.
Z kuşağının entelektüel gelişimini üste çıkarabilmeleri için henüz lise çağındayken farklı ders seçenekleri sunduklarını belirten Eraslan High Lise Müdürü Bahar Erdem, “Gelecekteki işgücünün büyük bir bölümünü oluşturacak Z kuşağı, meslek yaşamlarını henüz lise dönemindeyken şekillendirmeye odaklanıyor. Eraslan Okulu olarak biz de 30 yılı aşkın deneyimimizle öğrencilere temel derslerin yanı sıra iş hayatında ihtiyaç duyacakları konular hakkında gelişmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilere kariyerlerinde yenilikçi bir bakış açışı kazanmaları için programlar hazırlıyor ve toplumu daha iyi anlamaları adına çözüm odaklı uygulamalarımızla sosyal sorumluluk kaslarını geliştirmelerine kapı aralıyoruz” dedi.
Lise öğrencileri akademisyenlerden ders alıyor
Öğrencilere temel derslerin yanı sıra birçok dalda seçmeli ders seçeneği sunduklarını aktaran Erdem, “Yeni nesil öğrenciler artık iş hayatında ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri çok daha erken yaşta öğrenmek isterken, rekabetin her geçen gün arttığı bir ortamda bu durum zaten bir gereklilik haline dönüşüyor. Bu yüzden öğrencilerimizin meslek hayatına atılmadan önce akademisyenlerden Ekonomi, Felsefe, Yapay Zeka, Girişimcilik, Uluslararası İlişkiler, Sanat Tarihi ve Psikoloji gibi seçmeli dersler almalarını sağlayarak entelektüel donanımlarını en üst seviyeye çıkarıyoruz. Üstelik rekabeti bir adım ileriye taşımak isteyen öğrenciler için de 10. sınıf itibarıyla başlayan Advanced Placement Programı (AP) ile uluslararası olanaklar sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Lisede aldıkları dersleri uluslararası okullarda başlangıç kredisi saydırıyorlar
AP programında aldıkları lisans seviyesindeki dersleri geçen öğrencilerin, bu dersleri dünyaca tanınan 3 bin 300 üniversitede başlangıç kredisi saydırarak, henüz lise çağında lisans eğitimine bir adım önde başladıklarını belirten Eraslan High Lise Müdürü Bahar Erdem, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Eğitim modelimizde öğrencilerimizin toplumu daha iyi anlamaları için büyük bir alan açıyoruz ve öğrencilerimiz yaptıkları sosyal sorumluluk çalışmaları ve aldıkları yaşam becerileri eğitimleriyle geleneksel değerlerini benimserken, global ihtiyaçlara da çözüm üretmeyi öğreniyorlar.”
Öğrenciler lisede girişimci oluyor
Pandemiyle birlikte hayatımıza giren maskelerin yol açtığı kirliliğe dikkat çeken Eraslan öğrencilerinin, bu konuda bir girişim de başlattıklarını açıklayan Erdem, “Okulumuzda sürdürülebilir gelecek ve çevre farkındalığı oluşturan öğrencilerimiz, girişimcilik derslerinde hazırladıkları bir projeyi hayata geçirdiler. Green Future adlı bir şirket kurarak atık maskelerin su geçirmez çanta olarak geri kazandırılmasını sağladılar. Eraslan Okulu olarak öğrencilerimize tüm bu deneyim alanlarını açarken, uluslararası yetkinliklere sahip olmaları ve dünya çapında başarılı bir konuma gelmeleri için de anaokulundan başlayarak iki dilli “Bilingual” eğitim programıyla onları destekliyoruz” dedi.