Avukatlar, Medeniyetler Şehri Hatay’da ‘adalet’ diye haykırdı!

Avukatlar, Medeniyetler Şehri Hatay’da ‘adalet’ diye haykırdı!
24.05.2019
A+
A-

Adalet Nöbeti’nin Çoban Ateşi bu kez Hatay’da yandı. Bugün Hatay Barosu ev sahipliğinde Hatay Adalet Sarayı önünde tutulan nöbete, İstanbul, İzmir, Aydın, Kocaeli, Yalova, Mersin, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır baro başkanlarının yanı sıra Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun katıldı. Öztosun’a Genç YK Temsilcileri Av. Ümit Özcan, Av. Müjde Kaya ve Av. Berkay Akkuş eşlik etti.

Katılımcı meslektaşlarına hitaben konuşan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun, “Bazen herkes yalan söylerken, ninniler yalan söylerken, insanlar kendilerine bile yalan söylerken, sözler, sesler, gazeteler, televizyonlar yalan söylerken, sizin sesiniz ve vicdanınızdan başka herkes ve her şey yalan söylerken birileri doğruyu söylemeye ve halkın yanında doğruları haykırmaya devam eder. İşte bizler her zaman doğruyu ve adaleti söyleyen avukatlar ve barolar olarak burada yine doğruları haykırmak ve adalet talep etmek için toplandık” diyerek başladı.

Öztosun şöyle devam etti:

“Sokrates’ın ünlü savunmasında olduğu gibi bazen devlet koca bir at gibi ayakta uyur ve saldırılara açık hale gelir, çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. İşte o zaman biz hukukçular at sinekleri gibi üşüşürüz devletin başına ve adalet taleplerimizle onu derin uykusundan uyandırırız. Bugün de yine sık sık uyuyan devleti uyandırmaya geldik.

Doğruları söyleyen, adalet peşinde koşanlar toplumun nefes borularıdır her daim… Hukukçu avukatlar da doğrudan yana tavır alan, topluma nefes borusu olan meslek sahipleridir. Hiçbir iktidara tabi değildirler. Efendileri yoktur ve olmayacaktır.”

Av. Metin Öztosun, konuşmasını kendi yazdığı şu şiirle bitirdi:

“Aşkın hizasına yazın adımızı

Tüm ölçüsüz yüreklerin yamacına

Kuş gönderin sabahları kapımıza

Virgülsüz bir gök konsun avuçlarımıza

Her şey çok güzel olsun

Tel tel dökülsün bayram gülüşleri sofralarımıza

Umudun hizasına yazın adımızı…”

Ev sahibi Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve katılımcı diğer baro başkanları da yaptıkları konuşmalarda, güncel hukuk sorunlarını gündeme taşıdılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.